Ingrediente pulpe de pui cu cartofi dulci
- 2 linguri de mustar Dijon;
- 2 linguri de cimbru proaspat;
- 2 linguri de ulei de masline;
- pulpe de pui (500g);
- sare si piper;
- 2 cartofi dulci, curatati de coaja si taiati cubulete;
- 1 ceapa rosie, taiata in 4;
Mod de preparare pulpe de pui cu cartofi dulci
- Incalzeste cuptorul in prealabil la 200°C, introducand inclusiv tava tapetata cu hartie pentru copt.
- Amesteca mustarul, cimbrul, o lingurita de ulei si cate un praf de sare si piper. Intinde mixtura pe pulpele de pui, in mod egal.
- Amesteca bucatile de ceapa rosie si cartofii dulci cu o lingura de ulei de masline, un praf de sare si piper.
- Scoate tava din cuptor si pune legumele pe hartia de copt. Asaza pulpele de pui deasupra.
- Reintrodu tava la cuptor.
- Vor fi gata cand puiul este patruns, iar legumele capata o textura moale si o culoare aurie.
Pofta mare!
Sursa:
Buna Adina! Intrebarile mele sunt legate de combinatiile alimentelor… gasesc o dificultate in a mi pregati ceva optim si sanatos si sunt prinsa in contradictii, nu stiu pe cine sa cred! Am fost la o consultatie gratuita la un centru nutritie si mi-au spus sa combin corect alimentele, proteinele cu carbohidratii e o mixtura gresita dupa ei. Scopul meu este sa ma ingras. multe surse spun ca carbohidratii ajuta mult, da, stiu, carbo sanatosi : orez brun, paine integrala, cereale, cartofi etc. Darstiu si ca am nevoie si de proteine ptr muschi. Atunci cum sa procedez ? La o masa sa mananc proteine cu legume si la alta doar carbs cu legume >?? Te rog, lumineaza-ma 🙂