Supa de linte si frunze de sfecla

supa-de-linte

Supa de linte si frunze de sfecla

Portii: 4

Timp de preparare: 60 minute

Ingrediente:

3 linguri ulei de masline

½ ceapa tocata

1 catel usturoi pisat

Un praf boia de ardei iute

O lingurita coriandru tocat

Sare si piper negru macinat

1 cana linte

2 cani si jumatate supa de legume sau supa de pui

1 dovlecel mic taiat cubulete

Cateva frunze de sfecla, fara cozi, taiate in bucati mari

2 linguri suc de lamaie

Mod de preparare:

1. Intr-o oala, incinge uleiul la temperatura medie, adauga ceapa, usturoi, boia, piper si sare si amesteca pana cand ceapa se inmoaie. Adauga apoi lintea si supa, plus inca 2 cani si jumatate de apa. Mareste temperatura pana cand amestecul da in clocot, apoi lasa totul la foc mic timp de 30 de minute.

2. Adauga dovlecelul si frunzele de sfecla, amestecand din cand in cand, timp de 5 minute. Daca vrei ca supa sa fie mai subtire, mai adauga jumatate de cana de supa sau apa. Peste tot amestecul, adauga sucul de lamaie, sare si piper dupa gust.

Continut caloric per portie: Calorii 296, Grasimi 12g, Proteine 15 g, Carbohidrati 36g, Fibre 9g, Colesterol 0 mg, Fier 5 mg, Sodiu 353 mg, Calciu 81 mg.

4/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate