Salata de pui cu mazare si tarhon
Portii: 2
Timp de pregatire: 20 minute
Ingrediente:
100 g mazare proaspata sau congelata
100 g friptura de pui, taiata bucatele
3 felii de bacon
2 lingurite de tarhon, tocat
5 cepe verzi, taiata cubulete
o tulpina de telina, taiata felii
2 linguri otet balsamic
2 linguri de ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie bine incinsa, se pune baconul si se lasa pana cand se rumeneste, apoi se pune pe un servetel pentru a se scurge (trebuie sa fie foarte crocant, aproape faramicios).
2. Mazarea se opareste timp de 1 minut, apoi se trece printr-un jet de apa rece, timp de cateva minute.
3. Intr-un bol mare, se amesteca puiul, feliile de telina, ceapa, tarhonul, mazarea si baconul.
4. Peste amestec se pun cele 2 linguri de ulei de masline si otetul balsamic, sare si piper.
Continut nutritiv per portie : Calorii 358.