Fasole alba cu chili

fasole-cu-chili

O reteta usor de preparat, foarte satioasa si…picanta.

Portii: 4

Timp de pregatire: 55 min

Ingrediete:

300 g carne macra de curcan, taiata cubulete

200 g ceapa tocata

1 catel de usturoi, tocat

3 si 1/4 cesti de apa

400 g fasole alba, cu bobul mare

1 ardei iute verde taiat felii sau de la conserva

2 linguri supa de pui

1 lingurita chimen macinat

un varf de lingurita piper negru macinat

2 linguri de faina

Mod de preparare: 

1. Intr-o cratita mare, prajiti ceapa, usturoiul si cubuletele de carne, pana cand carnea isi pierde culoarea rozalie.

2. Se amesteca cele 3 cani de apa, fasolea, chili, chimenul si piperul. Se lasa la fiert circa 30 de minute. Se mai poate adauga apa, in cazul in care fasolea nu a fiert.

3. Intr-un castron mic, se amesteca un sfert de cana de apa si cele 2 linguri de faina. Amestecul rezultat se adauga peste carne si chili, dupa ce vor fi gata, si se lasa 1 minut, pana cand se ingroase.

4. Se amesteca toate cu fasolea si este gata de servit! Pofta buna!

Continut caloric per portie: calorii 292, proteine 25 g, carbohidrati 30g, grasimi 8g, grasimi saturate 2g, fibre 6g.

 

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate