Quesadillas cu spanac si ceapa murata
Portii: 4
Timp de preparare: 50 min
Ingrediente:
2 cartofi dulci medii
1 cana otet de vin rosu
½ cana zahar
4 boabe de piper negru
1 ceapa mare, rosie, feliata
¼ lingurita sare
¼ lingurita piper macinat
8 tortilla din faina
120 g spanac
30 g mozarella
4 lingurite ulei de masline
Mod de preparare:
1. Bagati cartofii in cuptorul cu microunde pana se inmoaie – aprox. 15 minute la temperatura mare.
2. Intr-o cratita mare, se adauga otetul, zaharul si piperul si se fierbe pana cand zaharul se dizolva.
3. Puneti feliile de ceapa intr-un bol termorezistent, iar peste ea turnati amestecul de otet fiert. Se lasa la macerat timp de 10 minute, apoi se scurg si se lasa pe o tava sa se raceasca.
4. Indepartati coaja cartofilor cu un cutit. Cartofi curatati se zdrobesc cu o furculita, iar peste ei se adauga sare si piper. Ar trebui sa fie suficienti pentru a umple 4 tortilla.
5. Se intind cartofii pe o felie de tortilla, iar apoi se adauga un strat de spanac si un strat de mozarella. Deasupra se pune o alta felie de tortilla.
6. Intr-o tigaie, se pune la incins o lingurita de ulei, iar peste este adaugata quesadilla (tortilla umpluta) si se tine la foc pana cand branza incepe sa se topeasca, aprox. 3 minute pe fiecare parte.
7. Se taie in 4 si se serveste alaturi de ceapa murata. Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 391, Grasimi 13,8, Grasimi saturate 4,7, Proteine 14g, Carbohidrati 52g, Fibre 6g, Colesterol 18mg, Sodiu 750 mg, Calciu 352 mg.