Fursecuri din fulgi de ovaz si ciocolata neagra
Portii 32
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
6 linguri unt fara sare
150 g zahar brun
100 g faina
¾ lingurita praf de copt
70 g fulgi de ovaz
½ lingurita sare
1 ou batut
1 lingurita esenta de vanilie
45 g fructe uscate/deshidratate
80 g bucatele ciocolata neagra
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Topeste untul intr-o cratita la foc mic. Dupa ce s-a topit, ia-l de pe foc si adauga zaharul, apoi amesteca pana cand se omogenizeaza.
3. Intr-un bol, adauga faina, praful de copt, fulgii de ovaz si sarea. Peste toate acestea adauga untul , fructele uscate, oul batut, esenta de vanilie si ciocolata amaruie. Se amesteca bine.
4. Intr-o tava, pune hartie de copt unsa si adauga din compozitie cu ajutorul unei linguri.
5. Se tin la copt timp de 12 minute sau pana cand simti ca sunt uscate la atingere.
Continut caloric per portie: Calorii 91, Grasimi 4g (saturate 2g), Proteine 1g, Fibre 1g, Colesterol 12 mg, Fier 0,5 mg, Sodiu 52 mg, Calciu 11 mg.
Fulgii de ovaz sunt un ingredient foarte sanatos. Pentru mai multe idei despre cum sa-i consumi click aici.
Daca esti innebunita dupa dulciuri, ai mai putea sa incerci si reteta de clatita cu fulgi de ovaz si banane! Delicios!