Salata de broccoli si taitei din dovlecel

broccoli-alfredoSalata de broccoli si taitei din dovlecel

O reteta racoritoare si plina de nutrienti, pe care o poti prepara usor si rapid.

Portii: 6

Timp de preparare: 25 min

Ingrediente

4-5 buchetele de broccoli taiate in bucati mai mici

1 ardei gras rosu sau galben, taiat cubulete

30 g masline, fara os, taiate felii

Ulei de masline

Dressing din manioneza

Taitei din dovlecel

Alune, pentru garnitura (optional)

Avocado, pentru garnitura (optional)

Arugula

Mod de preparare:

I. Inainte de toate, iata cum se prepara taiteii din dovlecel:

a) Curata dovlceii de coaja si apoi da-i prin razatoare facand fasii lungi, asemanatoare taiteilor. Elimina semintele.

b) Pune feliutele de dovlecel intr-o strecuratoare si aseza-le deasupra unui bol cu apa fierbinte. Se lasa acolo timp de 15 minute, la temperatura camerei.

c) Scurge taiteii de apa si pune-i intr-un castron peste care adauga sare, piper si suc de lamaie (2 linguri).

II. Dupa ce ai preparat taiteii si i-ai lasat la racit, procedeaza in felul urmator:

1. Intr-un vas mare, adauga dressing-ul din maioneza peste broccoli, iar deasupra pune ardeiul si maslinele.

2. Intr-un alt bol, pune cateva frunze de arugula si adauga putin ulei de masline.

3. Fa un „pat” din arugula pe o farfurie lata, adauga taitei din dovlecel, apoi pune mix-ul de broccoli preparat inainte. Asezoneaza cu alune si avocado, daca doresti.

Pofta buna!

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate