Salata de broccoli si taitei din dovlecel
O reteta racoritoare si plina de nutrienti, pe care o poti prepara usor si rapid.
Portii: 6
Timp de preparare: 25 min
Ingrediente
4-5 buchetele de broccoli taiate in bucati mai mici
1 ardei gras rosu sau galben, taiat cubulete
30 g masline, fara os, taiate felii
Ulei de masline
Dressing din manioneza
Taitei din dovlecel
Alune, pentru garnitura (optional)
Avocado, pentru garnitura (optional)
Arugula
Mod de preparare:
I. Inainte de toate, iata cum se prepara taiteii din dovlecel:
a) Curata dovlceii de coaja si apoi da-i prin razatoare facand fasii lungi, asemanatoare taiteilor. Elimina semintele.
b) Pune feliutele de dovlecel intr-o strecuratoare si aseza-le deasupra unui bol cu apa fierbinte. Se lasa acolo timp de 15 minute, la temperatura camerei.
c) Scurge taiteii de apa si pune-i intr-un castron peste care adauga sare, piper si suc de lamaie (2 linguri).
II. Dupa ce ai preparat taiteii si i-ai lasat la racit, procedeaza in felul urmator:
1. Intr-un vas mare, adauga dressing-ul din maioneza peste broccoli, iar deasupra pune ardeiul si maslinele.
2. Intr-un alt bol, pune cateva frunze de arugula si adauga putin ulei de masline.
3. Fa un „pat” din arugula pe o farfurie lata, adauga taitei din dovlecel, apoi pune mix-ul de broccoli preparat inainte. Asezoneaza cu alune si avocado, daca doresti.
Pofta buna!