Muffins cu zmeura
Este sezonul fructelor rosii si delicioare: capsuni, cirese, zmeura, etc. Am ales zmeura, lamaie si o reteta de muffins delicioasa 🙂
Portii: 12
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
1 lamaie
100 g zahar
250 g iaurt grecesc fara grasimi
200 g ulei de rapita
1 ou mare
1 lingura de zahar vanilinat
150 g faina
½ lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
¼ lingurita sare
65 g zmeura
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 120° C. Acopera tava pentru facut muffins cu hartie de gatit speciala si foloseste ulei sau spray pentru a evita lipirea.
2. Rade coaja de la o lamaie si amestec-o intr-un bol alaturi de zahar, apoi foloseste un robot de bucatarie pentru a le macina timp de cateva minute pana cand consistenta celor doua devine foarte fina.
3. Adauga iaurtul, uleiul, oul si zaharul vanilinat si amesteca-le cu un mixer.
4. Amesteca apoi faina cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu, adauga sare, apoi toarna peste ele amestecul din iaurt si lamaie si amesteca bine. Adauga zmeura si imparte continutul rezultat in 12 parti egale cu care umpli tava (sau suporturile speciale).
5. Tine-le la cuptor pentru cca. 18-25 minute, apoi lasa-le sa se raceasca putin in tava, dar serveste-le calde.
Continut caloric per portie: Calorii 180, Grasimi 6,9 g, Grasimi saturate 0,6 g, Colesterol 16 mg, Sodiu 170 mg, Potasiu 173 mg, Carbohidrati 26g, Proteine 5,4 g;
Incearca si reteta de clatita cu putine calorii-din fulgi de ovaz si banane!