File de somon cu cartofi si parmezan

somon-cu-cartofi-si-parmezanFile de somon cu cartofi si parmezan

Portii: 2

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente:

170 g file de somon (2,5 cm latime)

Spray de gatit

2 cartofi medii

4 linguri parmezan ras

2 maini amestec de salata

2 rosii taiate bucati

2 linguri otet balsamic

1 lamaie

Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1. Pune la foc mediu spre mare o tigaie din teflon si da pestele cu spray de gatit. Adauga feliile in tigaie si gateste-le timp de 6 minute sau pana cand ti se pare facut.

2. In timp ce pestele e pe foc, inteapa cartofii cu o furculita si inveleste-i intr-un prosop de hartie. Pune-i in cuptorul cu microunde la temperatura mare pentru 5 minute, apoi intoarce-i pe alta parte si mai lasa-i inca cinci minute. Se pun deoparte tot pentru inca 5 minute.

3. Taie cartofii pe jumatate si presara peste ei sare, piper si branza rasa.

4. Amesteca salata asortata cu rosii si stropeste-le cu otet, amestecand usor.

5. Taie lamaia pe jumatate si stoarce-o peste peste.

6. Serveste-le impreuna.

Pofta buna!

Continut nutritiv per portie: Calorii 410, Grasimi 12g, Proteine 30g, Carbohidrati 49g, Fibre 7g, Colesterol 50mg, Sodiu 800mg;

 

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate