Burger vegetal cu chiftea din fasole, fulgi de ovaz si rosii
Ce spui de aceasta combinatie? Snitel din fasole, mozzarella si rosii? O adevarata reteta italieneasca de burger, pe care o poti prepara foarte rapid.
Portii: 6
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente pentru chiftea:
450 g fasole alba de la conserva sau fiarta si scursa
100 g ciuperci tocate
100 fulgi de ovaz
2 catei usturoi
Cateva frunze de busuioc tocate (in functie de preferinte)
Un varf de lingurita sare
1 ou
2 rosii de marime medie
2 linguri ulei de masline
Ingrediente pentru burger:
6 chifle din faina integrala
2 rosii taiate felii
6 fruze de busuioc
6 felii de mozzarella
Mod de preparare:
1. Da prin blender (impreuna) urmatoarele ingrediente: fasolea, ciupercile, fulgii de ovaz, busuiocul tocat, oul si sarea. Trebuie sa obtii un piure ceva mai gros decat hummus-ul.
2. Adauga peste rosiile tocate.
3. Pune o tigaie la foc mediu si pune la incins 1 lingura de ulei de masline.
4. Foloseste o lingura mare si fa chiftele din amestecul obtinut direct in tigaie. Pune 3 chiftele in tigaie si modeleaza-le cu lingura.
5. Gateste-le timp de 5 minute sau pana cand capata o culoare mai inchisa, apoi intorce-le pe cealalta parte pentru inca 5 minute. Adauga celelalte 3 chifltele si procedeaza la fel.
6. Pentru prepararea burgerului foloseste: chifteluta, o fruza de busuioc, 2 felii de rosii si mozzarella (optional).
Continut nutritiv per portie (cu tot cu mozzarella): Calorii 378, Grasimi 14g, Grasimi saturate 4,5g, Colesterol 43 mg, Sodiu 435 mg, Carbohidrati 46,4g (Fibre dietetice 8,6g, Zaharuri 5,8g), Proteine 19,5g;