Pere coapte, cu scortisoara si granola
Portii: 4
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
2 pere mari
2 lingurite zahar
1/4 lingurita scortisoara
1/4 merisoare uscare sau mix de fructe uscate
O mana de granola cu continut scazut de grasimi
1/4 cana suc de mere
1 iaurt cu gust de vanilie si continut scazut de grasimi, inghetat, impartit in 4 portii
Mod de preparare:
1. Spala si curata perele de coaja, apoi taie-le pe jumatate. Foloseste o lingura pentru a indeparta semintele din mijloc.
2. Pune perele taiate cu partea taiata in sus intr-o tava pentru placinta. Amesteca zaharul si scortisoara si presara-le peste pere.
3. Amesteca merisoarele si granola si pune-le deasupra perelor. Stropeste-le cu suc de mere si acopera totul cu hartie de copt.
4. Coace-le in cuptorul cu microunde pentru 6-8 minute, la temperatura mare sau pana cand perele devin mai moi. Lasa-le la racit 5 minute, apoi serveste-le alaturi de iaurtul inghetat.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 176, Grasimi 2g, Proteine 3g, Carbohidrati 40g, Fibre 4g, Colesterol 16 mg, Fier 1mg, Sodiu 32 mg, Calciu 78 mg.