Vrei o gustare delicioasa si cu putine calorii? Incearca reteta de dovleac la cuptor cu scortisoara, o gustare de sezon super sanatoasa! Cum de ce?! Pentru ca este toamna si cel mai indicat este sa consumam fructe si legume de sezon, in plin sezon. Dovleacul contine o multime de nutrienti, vitamina A, C si E, iti intareste imunitatea si are un efect benefic inclusiv asupra spectului pielii. Acum ca te-ai lamurit de ce trebuie sa mananci, macar o data toamna asta, dovleac, iata reteta pe care ai putea s-o incerci:
Ingrediente dovleac la cuptor cu scortisoara
Numar portii: 10
Timp total de gatire: 1 h
- 30 gr de zahar brun;
- o lingurita de scortisoara macinata;
- jumatate de lingurita de sare;
- un kg/un kg si jumatate de dovleac, curatat de coaja si taiat cubulete;
- 2 linguri de ulei;
Mod de preparare dovleac la cuptor cu scortisoara
- Amesteca zaharul brun, scortisoara si sarea intr-un bol mic.
- Pune dovleacul taiat cubulete intr-un vas termorezistent (musai sa aiba si capac). Adauga, apoi, uleiul si presara amestecul cu scortisoara.
- Vasul se da la cuptor timp de 40 de minute acoperit si 15 minute descoperit, pana cand dovleacul se inmoaie.
Valoare nutritiva dovleac la cuptor cu scortisoara (per portie)
- Calorii: 106;
- Grasimi: 3 gr;
- Colesterol: 0
- Sodiu: 165 mg;
- Grasimi saturate: 0
- Proteine: 1 gr;
- Carbohidrati: 20 gr;
Daca ti-a placut gustarea noastra de sezon, mai poti incerca si reteta de supa de dovleac cu nuca si smantana sau salata cu dovleac, spanac si susan!
Sursa reteta: everydayhealth.com