Remedii febra musculara – cum scapi de dureri?

remedii febra musculara

Remedii febra musculara sau masuri de prim ajutor

Vara s-a instalat, concediul se apropie cu pasi rapizi, iar tu te-ai hotarat sa-ti schimbi imaginea…intr-un timp foarte scurt! Mai precis, te-ai decis ca e timpul sa te-apuci de sport serios pentru a da cateva kilograme jos. Dar o astfel de decizie impulsiva iti poate forta corpul neobisnuit cu efortul fizic si poate determina dureri musculare, greu de suportat, mai ales in cele cateva zile libere in care ar trebui sa fi in forma maxima.

Deci, fie ca  incepi un nou antrenament, iti schimbi rutina in materie de exercitii sau maresti durata si intensitatea lor, trebuie sa ai in vedere cateva remedii, febra musculara fiind una iminenta care nu diapare cu una – cu doua…exercitii in plus.

Remedii febra musculara – cum repari greselile de antrenament?

Inainte in a te aventura intr-un antrenament de performanta fara a fi obisnuit, trebuie sa stii ca la capitolul “remedii febra musculara”  nu prea exista minuni… Poti lua o aspirina si poti apela la urmatoarele sfaturi si remedii, febra musculara va deveni mai usor de suportat, dar nu are cum sa dispara imediat pentru ca muschii tai necesita cateva zile de recuperare.

Durerile musculare se resimt la 24- 72 de ore dupa efortul fizic si dureaza, de obicei, 3-7 zile. Cauza? Rupturi microscopice ale fibrelor musculare care sunt cu atat mai puternice cu cat muschii neincalziti sunt supusi brusc unui efort intens dar care, prin odihna si nutrienti, se vor repara si vor contribui la o rezistenta mai mare a acestora.

Iata, asadar, ce trebuie sa faci atunci cand febra musculara iti strica planurile de vacanta:

– In primul rand, trebuie sa renunti la antrenamentul tau obisnuit cateva zile, sa te odihnesti si sa incerci, cel mult, cateva exercitii aerobe usoare care iti vor ameliora durerea;

-Vitamina C nu ar trebui sa lipseasca organismului tau, fie vara, fie iarna, dar mai ales daca suferi de dureri musculare de acest tip, pentru ca ea contribuie substantial la refacerea tesutului afectat;

– Relaxeaza-te cu o baie cu sare de 15 – 20 de minute, urmata de un masaj usor in zonele dureroase;

– Ia un antiinflamator, aspirina sau ibuprofen si hidrateaza-te din abundenta.

– Consuma carbohidrati si proteine si renunta la orice fel de grasimi.

– Fa cateva miscari de stretching si mentine pozitia muschilor intinsi 10 -30 de secunde.

Remedii febra musculara sau metode de prevenire

Dar de ce sa ajungi in situatia in care sa dai search pe google “remedii febra musculara”, cand poti, foarte usor, sa o previi? In primul rand, trebuie sa intelegi ca efortul fizic brusc si puternic nu este mai eficient decat un antrenament adaptat starii tale fizice; de aceea, trebuie sa tii cont de regula  celor 10%, adica de faptul ca intensitatea si durata exercitiilor trebuie sa creasca cu 10% la fiecare saptamana, nu la fiecare zi!

In al doilea rand, nu trebuie sa incepi sa te antrenezi fara niciun fel de incalzire deoarece tocmai acesta este rolul ei: de a obisnui muschii treptat si de a evita rupturile de tesut. De asemenea, nu trebuie sa faci schimbari bruste si majore in rutinaremedii febra musculara ta de sala sau in durata antrenamentului, iar dupa ce ti-ai terminat antrenamentul, nu uita sa mai executi cateva miscari usoare de stretching pentru a nu incheia in mod brusc efortul fizic.

Iar daca nu ai experienta in fitness, apeleaza la un antrenor personal. Sfaturile lui te vor scapa de multe dureri de cap…sau musculare.

 

3.7/5 - (4 votes)

3 Comments

  • ati scris in articol ca febra musculara e produsa de mici rupturi de tesut (poate ca am inteles eu gresit), din cate stiu eu, si nu cred ca stiu prost, febra musculara se datoreaza acidului lactic rezultat din arderea grasimilor

  • Ha, nu credeam sa ajung aici dupa ce am dat cautare “remedii febra musculara”. Ce ironie frumoasa…si inainte sa incepi sa razi, afla ca nu e de la “trasul la sala”, ci de la prima zi de munca … fizica. Dupa 10 luni de iarna, de stat frumos pe canapea ca un pasha si activitati de copil rasfatat, aflat parca la recuperare, m-a chemat cineva sa pun parchet….si iata-ma dupa 8 ore de pus parchet (cca 100 m d`aia patrati, ca inca n-am invatat sa ma exprimi in inch, feets sau pana mea ce masuratori “are” astia p`aci) cu nevoi mari de carje ca sa pot sa ma mentin in picioare. Pai daca stiam eu ca parchetul produce asa mari daune, ma apucam sa studiez mai mult si sa caut ceva mai intelectual. Cine mai rade de astia cu munca fizica e un mare pacalici. V-am pupat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate