Ingrediente piept de pui cu sos de lamaie si ierburi aromatice
- 1 lingura de ulei de masline;
- 9 catei de usturoi, tocati marunt;
- 1 pahar de vin alb sec;
- coaja de lamaie (de la 2 lamai);
- 2 linguri de zeama de lamaie;
- 2 lingurite de oregano;
- 1 lingurita de cimbru proaspat, maruntit;
- 4 bucati de piept de pui;
- sare si piper;
- 1 lamaie;
Mod de preparare piept de pui cu sos de lamaie si ierburi aromatice
- Preincalzeste cuptorul la 200℃.
- Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie care nu lipeste, la foc mediu.
- Adauga usturoiul in uleiul incins si gateste-l timp de un minut, fara a permite sa capete o culoare maronie.
- Ia tigaia de pe foc, adauga vin, coaja de lamaie, zeama de lamaie, oregano, cimbru si 1 lingurita de sare.
- Adauga amestecul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
- Asaza bucatile de piept de pui peste sosul de lamaie, si presara-le cu sare si piper.
- Taie o lamaie in 8 bucati si asaza-le printre bucatile de piept de pui.
- Pieptul de pui se lasa la cuptor, la foc mediu, pana cand carnea este patrunsa.
Pofta mare!
Sursa: http://www.foodnetwork.com