Salata de vara cu fasole neagra
Daca vrei o masa satioasa, lipsita de carne si cu putine calorii, noi iti propunem o salata delicioasa, cu fasole neagra!
Portii: 4
Timp de pregatire: 20 min
Timp de gatire efectiv: 14 min
Ingrediente:
4 bucati de mari de tortilla de porumb
3 linguri ulei de canola (rapita)
1 lingura de chimion maruntit
¼ lingura de sare
1 ceasca de ceapa rosie maruntita
1 ardei gras verde tocat
1 ardei gras rosu tocat
2 mango decojite si taiate cubulete
2 cutii de aproximativ 400 g de fasole neagra
2 linguri de suc de lamaie
½ lingurita sos Tabasco
¼ ceasca de coriandru tocat
8 cesti de frunze mici de legume verzi, salata sau spanac
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Aseaza intr-o tava, cu putin ulei, bucatile de tortilla feliate, lingura de ulei de canola, chimionul si sarea si baga totul la cuptor pentru 10 minute.
2. Incalzeste o lingura de ulei de canola intr-o tigaie mare, adauga ceapa, ardeii, putin chimion si lasa totul pe foc 3-4 minute, amestecand periodic. Muta continutul tigaii intr-un castron si adauga in tigaie fructele de mango, fasolea, sucul de lamaie, Tabasco si ciliandrul.
3. Aranjeaza frunzele verzi in farfurii si adauga celelalte ingrediente.
Continut nutritiv per portie: Calorii 368, Proteine 17g, Carbohidrati 62g, Grasimi 12g (Saturate 0.9g), Fibre 14g.