Ingrediente salata cu sfecla coapta, menta si branza feta
- 6 sfecle rosii;
- 2 linguri ulei de masline;
- 50g branza feta;
- 2 linguri menta proaspata;
- 1 ceapa;
- 2 linguri suc de portocale;
- 2 linguri otet;
- 1 lingura miere;
- sare si piper dupa gust;
Mod de preparare salata cu sfecla coapta, menta si branza feta
1. Se taie sfeclele rosii in jumatati. Se presara deasupra lor 2 lingurite de ulei de masline si se coc in cuptorul incins in prealabil, timp de o ora. Se scot din cuptor si se lasa la racit, la temperatura camerei.
2. Se prepara un dressing din uleiul de masline ramas, suc de portocale, otet, miere, sare si piper.
3. Se indeparteaza coaja sfeclelor si se taie cubulete. Se adauga dressingul, menta, ceapa tocata marunt si branza feta data pe razatoare.
Sa aveti pofta! 🙂