Aceasta omleta rapida cu spanac si ciuperci nu este doar gustoasa si usor de preparat, dar este si o sursa excelenta de proteine, perfecta mai ales dupa antrenamente. Servita la micul dejun, iti va asigura si un aport de magneziu important pentru metabolism si functionarea armonioasa a organismului, dar si vitaminele A, C, E si K.
Ingrediente omleta cu ciuperci si spanac
- ulei de masline;
- 1 ou intreg si 3 albusuri;
- 100 g ciuperci proaspete sau din conserva;
- 50 g de spanac, fiert sau congelat;
- cimbru uscat;
- oregano uscat;
- sare si piper dupa gust;
- optional se poate servi alaturi de sos de rosii sau rosii proaspete;
Mod de preparare omleta cu ciuperci si spanac
- Incalzeste tigaia la foc mediu.
- Bate albusurile, apoi adauga si restul ingredientelor.
- Unge tigaia cu ulei de masline.
- Adauga amestecul pentru omleta si lasa la prajit 7-8 minute, pana este aproape gata.
- Ia tigaia de pe foc si acopera timp de 5 minute pana cand ouale sunt gatite in intregime.
Valori nutritive/portie:
- Calorii: 151
- Grasimi: 6 g
- Carbohidrati: 6 g
- Fibre: 3 g
- Proteine: 21 g