Chocolate chip cookies
Ti-e pofta de ceva dulce? Iata o reteta usoara si rapida pentru o gustare crocanta si sanatoasa.
Portii: aproximativ 18 biscuiti
Timp de pregatire: 35 min
Timp de gatire efectiv: 10 min
Ingrediente:
¾ cana fulgi de ovaz
1 ceasca faina de grau
½ lingura de bicarbonat de sodiu
½ lingura de sare
¼ cana de unt
¼ ceasca de ulei de canola
⅓ ceasca de zahar granulat
⅓ ceasca de zahar brun
1 ou mare
1 lingura esenta de vanilie
1 cana de fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la aproximativ 180° C si pregateste o foaie de copt intr-o tava.
2. Marunteste intr-un blender sau robot de bucatarie fulgii de ovaz. Transfera rezultatul intr-un bol mediu si amesteca-l cu faina, bicardonatul de sodiu, sarea si untul batut in prealabil cu mixerul. Adauga uleiul, zaharul, oul si esenta de vanilie si bate totul cu mixerul la o viteza medie pana obtii o crema omogena. Adauga fulgii de ciocolata.
3. Aseaza crema din lingura pe foaia de copt, in forme aflate la cel putin 1 cm distanta. Baga totul la cuptor timp de 15 minute.
Continut nutritiv per portie: Calorii 99, Grasimi 5g (Saturate 2g), Sodiu 64mg, Carbohidrati 12g, Fibre 1g, Proteine 1g.