Salata cu paine la gratar si branza de capra
Vara este pe sfarsite, deci sa profitam cat mai putem de salate sanatoase si gustoase!
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire efectiv: 5 minute
Portii: 4
Ingrediente:
3 rosii medii, feliate
1 bulb micut de chimen, curatat si maruntit
½ ceapa rosie, subtire feliata
3 linguri de ulei de masline extra-virgin
2 linguri de otet de vin rosu
½ lingurita de sare
1 varf de lingurita de piper negru macinat
1 felie paine ciabatta de aproximativ 120g
1 catel de usturoi mare feliat
90g de branza de oaie faramitata
½ ceasca de busuioc
Mod de preparare:
1. Combina rosiile, bulbul de chimen si ceapa rosie intr-un castron mare. Intr-un castron mic, amesteca 2 linguri de ulei de masline extra-virgin, otetul, sarea si piperul si toarna jumatate din compozitia acestui sos peste salata, apoi amesteca bine.
2. Unge painea pe ambele parti cu lingura ramasa de ulei de masline si pune-o pe un gratar incins, tinand-o 2-3 minute pe fiecare parte. Transfera painea pe o farfurie si freaca bucatelele de usturoi pe fiecare parte. Lasa felia de paine sa se raceasca si apoi taie-o in bucatele.
3. Adauga branza de capra si busuiocul in salata, apoi toarna si sosul ramas. La sfarsit, adauga bucatelele de paine.
Continut nutritiv per portie: Calorii 215, Proteine 7g, Carbohidrati 17g, Grasimi 14g (Saturate 4.8g), Fibre 2g.
capra sau oaie? ….
Reteta este cu branza de capra. Poti incerca si branza de oaie, dar datele continutului nutritiv se vor modifica.