Ingrediente mere coapte umplute cu mascarpone, scortisoara si fulgi de cocos
- 50 g fulgi de cocos;
- 300 ml apa;
- 3 mere, taiate pe jumatate si cu miezul indepartat;
- 1 lingura si ½ de unt rece, taiat in 6 felii egale;
- 250 g mascarpone;
- 1 lingura si ½ sirop de artar;
- ½ lingurita scortisoara;
- ½ lingurita esenta de vanilie;
- ½ lingurita nucsoara;
Mod de preparare mere coapte umplute cu mascarpone, scortisoara si fulgi de cocos
- Preincalzeste cuptorul la 180°C.
- Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, presara fulgii de cocos si coace-i pana cand capata o culoare usor aramie. Cand sunt gata, pune-i deoparte si lasa-i sa se topeasca.
- Asaza merele in tava pentru copt, pune cate o feliuta de unt in fiecare jumatate si presara scortisoara deasupra.
- Introdu tava la cuptor si lasa la copt timp de 30 de minute.
- Intre timp, amesteca mascarpone, sirop de artar, scortisoara, esenta de vanilie si nucsoara.
- Scoate merele din cuptor, adauga amestecul cu mascarpone si fulgii de cocos in fiecare jumatate.
Se servesc calde. Pofta mare! 🙂
Buna ziua , reteta pare grozava si merita incercata , dar nu am inteles la ce folosesc cei 300ml de apa trecuti in lista de ingrediente ???