Ingrediente salata de sfecla rosie, morcovi si branza de capra
- 1 kg sfecla rosie;
- 1 kg sfecla alba/aurie;
- 3 linguri ulei de masline;
- 3 catei de usturoi;
- 300g morcovi;
- 1 ceapa rosie;
- 300g branza de capra;
- 1 lingura otet;
- sare si piper;
Mod de preparare salata de sfecla rosie, morcovi si branza de capra
- Preincalzeste cuptorul la 250°C.
- Curata si taie sfecla si morcovii.
- Intr-un vas incapator adauga sfecla si morcovii, 6 lingurite de ulei de masline si usturoiul tocat marunt. Asezoneaza amestecul cu sare si piper.
- Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt si transfera legumele. Introdu tava la cuptor si lasa legumele sa se coaca timp de 35 de minute.
- Amesteca otetul, 1 lingura de ulei de masline si jumatate de ceapa tocata marunt. Asezoneaza cu sare si piper, apoi adauga branza de capra data pe razatoare.
- Soteaza cealalta jumatate de ceapa intr-o lingura de ulei de masline, dupa care adauga legumele coapte si mai gateste 1-2 minute.
- Peste acest amestec se adauga dressingul obtinut din branza de capra, ulei de masline si otet.
Se serveste ca atare sau ca garnitura. Pofta mare! 🙂