Bauturi si alimente care accelereaza metabolismul si procesul de slabire

Fundatia oricarui program de slabire de succes este reprezentata de caloriile consumate versus caloriile arse, un raport mult mai usor de mentinut daca alegi sa consumi bauturi si alimente care accelereaza metabolismul. Fiecare kilogram de grasime pierduta ajuta la imbunatatirea sanatatii si a fitness-ului. Chiar si o slabire usoara poate avea beneficii extraordinare pentru sanatate. Pe langa exercitii fizice si miscare regulata pe parcursul zilei, dieta este cheia. Iata mai jos 20 de alimente delicioase care te ajuta sa slabesti si sa-ti imbunatatesti sanatatea, dar si cateva retete care te vor incuraja sa mergi mai departe cu acest stil de viata sanatos.

Top 20 de alimente care accelereaza metabolismul

Hummus

Nautul este o sursa excelenta de proteine pe baza de plante, importanta pentru pierderea in greutate. Desi este in mod natural sarac in grasimi saturate, nautul este bogat in nutrienti. El ofera aproape 20 de grame de proteine intr-o portie de 100 grame si 5 grame de fibre alimentare. Nautul este, de asemenea, o sursa de acid folic, fier, vitamina C si fosfor.

Bauturi si alimente care accelereaza metabolismul si procesul de slabire 1

Ovaz lasat peste noapte

Ovazul este plin de fibre care te mentin satul mai mult timp. Este o adevarata bomba cu fibre, care nu te ajuta doar sa rezisti dimineata fara senzatia de foame, dar va incetini si eliberarea zaharului in fluxul sanguin. Incepe-ti ziua cu un castron fierbinte de fulgi de ovaz dimineata sau lasa ovazul peste noapte intr-un borcan, pentru un mic dejun rapid.

Avocado

Bogat in grasimi si nutrienti sanatosi, avocado poate contribui la mentinerea nivelului de zahar din sange si la reducerea apetitului. In cadrul unui studiu, cercetatorii au adaugat jumatate dintr-un avocado la mesele de pranz ale subiectilor si au descoperit ca acestia s-au simtit mai satui pentru o perioada mai lunga de timp si a avut o dorinta mai redusa de a manca. Mai mult decat atat, nivelul de insulina al subiectilor a scazut dupa masa.

Bauturi si alimente care accelereaza metabolismul si procesul de slabire 2

Oua

Ouale sunt delicioase, sanatoase si versatile. Profilul de nutrienti al oualor are marele beneficiu de a oferi o satisfactie mai mare la masa, ceea ce inseamna ca poate contribui la starea de satietate, un avantaj excelent pentru cei care incearca sa slabeasca. S-a demonstrat ca ouale suprima pofta de mancare si reduc nivelurile de grelina din plasma. Grelina este un hormon responsabil pentru stimularea apetitului.

Tofu

Vegetarienii si veganii ar trebui sa se asigure ca isi obtin proteinele din surse non-animale, cum ar fi soia. Soia este o sursa de proteine bogate in nutrienti ce poate fi consumata in siguranta de mai multe ori pe saptamana si e probabil sa ofere beneficii pentru sanatate, mai ales atunci cand este consumata ca alternativa la carnea rosie si procesata.

Bauturi si alimente care accelereaza metabolismul si procesul de slabire 3

Migdale

Migdalele sunt o gustare ideala, plina de nutrienti. Nucile sunt o gustare excelenta, dat fiind ca sunt bogate in proteine si fibre si pline de vitamine si minerale. Insa ele au si un continut ridicat de grasimi, pe care oamenii il pot asocia cu cresterea greutatii corporale. Vestea buna este ca nucile contin grasimi nesaturate – sau grasimi sanatoase – ce pot imbunatati nivelul de colesterol din sange, pot atenua inflamatia si pot contribui la sanatatea inimii.

Peste gras

Pestele este benefic pentru sanatate si pentru pierderea in greutate. Somonul este adesea o alegere de top pe care nutritionistii si alti experti in sanatate o recomanda pentru proteine. Este sarac in grasimi saturate si bogat in Omega-3 si este, de asemenea, si o sursa buna de vitamina B12, potasiu si vitamina D. Somonul este versatil si usor de preparat. Continutul mai mare de grasimi (comparativ cu calcanul) il face mai satios.

Bauturi si alimente care accelereaza metabolismul si procesul de slabire 4

Fructe de mare

Crustaceele tind sa fie sarace in calorii, dar bogate in proteine si nutrienti. Fructele de mare au un continut scazut de grasimi si reprezinta o sursa de seleniu, zinc, iod si cupru. Unele tipuri de fructe de mare, asa cum sunt midiile, stridiile, calamarul si crabul, sunt, de asemenea, si surse bune de acizi grasi Omega-3 cu lant lung, desi nu contin la fel de mult ca pestele gras.

Ceai verde

Ceaiul verde este o alternativa excelenta la sucurile cu zahar, bogate in calorii. Ceaiul in sine este excelent pentru ca are antioxidanti. Este bine sa bei lichide, insa atunci cand fluidele sunt reprezentate de ceai este cu atat mai bine. Descopera mai jos cateva bauturi dietetice delicioase si extrem de eficiente.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra este o optiune buna de desert sanatos. Cu cat procentul de substante solide de cacao este mai mare, cu atat va avea mai multe flavonoide si cu atat continutul de zaharul va fi mai mic. Ciocolata neagra 75% sau 80% are mai putin zahar adaugat decat ciocolata neagra 50%.

Bauturi si alimente care accelereaza metabolismul si procesul de slabire 5

Capsuni

Capsunile sunt pline de antioxidanti si, in plus, au un continut scazut de calorii si zahar. Indiferent de varietatea alimentelor pe care le consumi, dietele sanatoase ar trebui sa includa cinci portii de fructe si legume pe zi, o cantitate despre care studiile au aratat ca poate imbunatati sanatatea generala si poate reduce riscul de probleme grave de sanatate, cum ar fi obezitatea sau diabetul de tip 2.

Carne slaba

Savureaza carnea slaba cu moderatie. Puiul, curcanul si alte tipuri de carne slaba imbogatite cu proteine necesita mai multa energie din partea organismului pentru digestie decat alimentele bogate in carbohidrati sau grasimi. Prin urmare, ele ard ceva mai multe calorii in timpul procesului digestiv.

Ghimbir

Ghimbirul este o alta planta ce poate creste rata metabolica. El a fost folosit in medicina traditionala de mii de ani pentru numeroasele sale beneficii pentru sanatate, inclusiv capacitatea sa de a stimula metabolismul. Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, digestia, care sustine indirect un metabolism sanatos.

Ardei iute

Adauga un strop de iutime in preparatele tale, pentru arderea grasimilor. Capsaicina ajuta la cresterea temperaturii centrale a organismului, stimuleaza metabolismul si ajuta la arderea mai rapida a caloriilor. Cercetarile au aratat ca iti poate creste metabolismul cu pana la 5 procente.

Branza de vaci saraca in grasimi

Nu uita de umila branza de vaci, atunci cand vrei sa elimini din kilogramele in plus. Branza de vaci este saraca in grasimi, carbohidrati si bogata in proteine, ceea ce o face ideala pentru persoanele care vor sa manance sanatos. Adauga o lingurita de branza de vaci cu continut scazut de grasimi la un smoothie cu fructe de padure pentru o abordare mai putin traditionala.

Turmeric

Adauga turmeric in alimente si bauturi. Turmericul, cu compusul sau activ curcumina, este un alt condiment ce poate sustine un metabolism sanatos. Curcumina are proprietati antiinflamatorii si antioxidante, ce pot contribui la sustinerea unui metabolism sanatos si a starii generale de bine.

Bauturi si alimente care accelereaza metabolismul si procesul de slabire 6

Broccoli

Broccoli are un continut scazut de calorii raportat la volumul sau, acesta fiind doar unul dintre multele motive pentru care este un aliment perfect pentru „dieta”. Broccoli este un membru al familiei de legume crucifere, fiind renumit pentru continutul sau ridicat de apa si fibre, o combinatie excelenta care te ajuta sa te simti plin.

Ulei de masline

Uleiul de masline este plin de grasimi sanatoase. Este un aliment care te ajuta sa slabesti, fiind bogat in acizi grasi mononesaturati, reumiti pentru contributia lor la pierderea in greutate prin stimularea metabolismului, reducerea poftei de mancare si reducerea grasimii corporale. Studiile au aratat ca un grup de tratament caruia i s-a administrat ulei de masline extravirgin (EVOO) a pierdut cu 80% mai multa grasime corporala decat grupul de control, care nu a consumat EVOO pe termen lung. Uleiul de masline continua sa aiba efecte pozitive asupra organismului si sa mentina greutatea redusa sau stabila.

Nuci braziliene

Nucile braziliene contin seleniu, un mineral cu multe beneficii potentiale pentru sanatate. Seleniul poate imbunatati sanatatea tiroidei, ce regleaza metabolismul si, de asemenea, poate stimula functia imunitara. In plus, nucile braziliene sunt o sursa buna de proteine si grasimi sanatoase.

Linte

Lintea este versatila si plina de proteine. Lintea este o leguminoasa plina de fier, magneziu si potasiu, o sursa excelenta de proteine si fibre vegetale, cu 8 grame din fiecare. Lintea vine intr-o varietate de culori, inclusiv rosu, maro, verde si galben, insa toate variantele sunt la fel de sanatoase.

7 bauturi dietetice ce accelereaza metabolismul

Atunci cand vorbim despre slabire, metabolismul este cheia succesului. Insa nu toata lumea are un metabolism rapid. Vestea proasta este ca metabolismul nu poate fi schimbat prin magie, iar vestea buna este ca exista modalitati prin care poate fi imbunatatit. Iata cateva bauturi dietetice usoare, super-delicioase si care te pot ajuta in ceea ce priveste accelerarea metabolismului, contribuind si mai mult la pierderea in greutate.

Apa cu mar si scortisoara

Pune pe fundul unei carafe felii de mar verde, taiate subtire, si cateva frunze de menta. Rupe un baton de scortisoara in bucatele mici si adauga-le si pe ele in carafa. Adauga apoi doua cani de cuburi de gheata si umple carafa cu apa, astfel incat capacul sa poata fi inchis. Pune carafa la frigider timp de o ora si apoi bea un pahar mare cu cateva felii de mere si frunze de menta. Cand apa ajunge la sfertul carafei, completeaza nivelul. Poti face asta de mai multe ori in decursul a 24 de ore, fara ca aroma sa fie afectata. Repeta procesul a doua zi daca ti-a placut.

Bauturi si alimente care accelereaza metabolismul si procesul de slabire 7

Bautura cu mango si ghimbir

Pune o jumatate de centimetru de radacina de ghimbir feliat subtire intr-o carafa. Adauga o jumatate de cana de mango congelat tocat marunt, cu cateva frunze de menta deasupra si completeaza cu multe cuburi de gheata. Apoi, umple carafa cu putina apa si inchide capacul. Lasa toate ingredientele sa infuzeze apa timp de o ora si pune totul la frigider. Dupa 1-2 ore, scoate carafa si toarna-ti bautura in pahar adaugand in el si cateva bucati de mango proaspat. Aceasta bautura racoritoare nu va stimula doar metabolismul, ci va imbunatati si gustul.

Bauturi si alimente care accelereaza metabolismul si procesul de slabire 8

Apa cu chimen si scortisoara

Poti pregati aceasta bautura intr-un fierbator electric, nu neaparat pe aragaz. Intr-un fierbator electric, adauga 1 litru de apa impreuna cu 4 lingurite de seminte de chimen si 2 bucati de baton de scortisoara. Lasa apa sa fiarba complet, iar cand e gata lasa ingredientele sa se infuzeze. Cand apa este suficient de calda, strecoara bautura si pune intr-un pahar, adaugand si 2-4 picaturi de miere si o jumatate de lingurita de suc de lamaie. Amesteca bine si bea dimineata, la prima ora.

Limonada cu chia

Inmoaie doua lingurite de seminte de chia intr-o cana de apa timp de aproximativ 1-2 ore. Le poti lasa la inmuiat si peste noapte. Cu o jumatate de ora inainte de micul dejun, pune aceste seminte intr-un pahar, adaugand o lingurita de suc de lamaie si o jumatate de lingurita de miere si apoi amesteca bine si bea. Fibrele din semintele de chia te vor face sa te simti plin, ceea ce te va impiedica sa mananci prea multa mancare. Acesta este unul dintre cele mai bune remedii pentru a stimula metabolismul si a elimina grasimea incapatanata.

Ceai de fenicul

Ceaiul de fenicul este una dintre modalitatile simple de a stimula metabolismul. De asemenea, acest ceai te poate ajuta daca te confrunti cu probleme de constipatie si balonare. Pentru a face acest ceai, fierbe la foc mediu doua cani de apa. Dupa fiecare masa, toarna putina apa fiarta intr-o cana, adauga 1 lingurita de seminte de fenicul si 1 lingura de suc de lamaie. Mai poti adaduga si 1-2 felii de lamaie si apoi sa lasi ceaiul sa se infuzeze 2-3 minute, acoperindu-l cu un capac. Vei vedea diferenta dupa 15-20 de zile de baut acest ceai de fenicul dupa masa.

Bauturi si alimente care accelereaza metabolismul si procesul de slabire 9

Bautura cu portocala si fructe de padure

Aceasta este una dintre cele mai renumite bauturi pe care le poti face vara pentru a stimula metabolismul. Nu ai nevoie decat de o carafa, de cateva fructe de padure, felii de lamaie si portocala, cateva cuburi de gheata si apa. Adauga in carafa 2 lamai si 1 portocala, ambele feliate subtire, si 1 cana de fructe de padure combinate, cum ar fi mure, capsuni, zmeura si afine. Completeaza cu gheata pisata si apa. Amesteca usor si pune la frigider pentru 1-2 ore. Pastreaza bautura timp de 24 de ore.

Ceai de ghimbir si scortisoara

Acest ceai nu numai ca iti va stimula metabolismul, dar iti va improspata si respiratia, calmand in acelasi timp un stomac deranjat. Pentru a face acest ceai, adauga seminte de vanilie intr-o ceasca mare, alaturi de ghimbir feliat subtire (o jumatate de centimetru), 1 baton mic de scortisoara si 2 felii de lamaie. Completeaza cana pe jumatate cu apa clocotita si lasa ceaiul sa se infuzeze timp de 2-3 minute. Amesteca si strecoara bautura si bucura-te apoi de beneficiile sale. Acest ceai poate deveni cel mai bun prieten al tau in fiecare seara.

Sursa foto: Freepik.com

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate