Legume sote cu pui marinat in lamaie si cimbru
Numar portii: 4
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatit efectiv: 15 minute
Ingrediente:
4 linguri suc de lamaie (lamii stoarse in casa)
O lingura usturoi zdrobit
O lingura cimbru proaspat tocat
Sare
Piper negru proaspat macinat
Fasii din piept de pui, aproximativ 500 g, batute usor
4 linguri ulei de canola (rapita)
O salota medie, feliata (specie de ceapa)
O cana si ½ de edamame (boabe de soia tinere) congelate decorticate si decongelate
O cana si ½ de rosii mici si lunguiete (grape tomatoes ), injumatatite
2 dovlecei medii
1/3 cana feta maruntita
Mod de preparare:
1. Intr-o punga care se inchide ermetic, amesteca 3 linguri de suc de lamaie, 2 lingurite usturoi si 2 lingurite cimbru; adauga sare si piper dupa gust. Apoi introdu in punga si fasiile de piept de pui, inchide punga, agit-o si lasa puiul deoparte, la marinat.
2. Intre timp, incalzeste 2 lingurite de ulei de canola intr-o tigaie mare la foc mediu spre puternic. Aduga ceapa, usturoiul zdrobit ramas, boabele de soia si rosiile; caleste-le timp de 4 minute.
3. Utilizeaza un cutit pentru legume si taie dovleceii in fasii subtiri (pe lungime). Adauga dovleceii, sucul de lamaie ramas si restul de cimbru in tigaia cu legume; caleste-le timp de 2 – 3 minute. Muta-le intr-un bol din care vei servi masa, adauga feta si sare si piper dupa gust.
4. Toarna in tigaie uleiul ramas. Scoate puiul de la marinat si prajeste-l cate 2 – 3 minute pe fiecare parte sau pana consideri ca e patruns. Serveste-l impreuna cu legumele.
Continut nutritiv per portie: 327 calorii, 28 g proteine, 16 g carbohidrati, 13 g grasimi (3 g nesaturate), 5 g fibre.