Pui cu spanac si suc de citrice
O reteta parfumata, gustoasa si satioasa care te va face sa uiti de vremea mohorata de afara! 🙂
Portii: 4
Timp de pregatire: 45 minute
Ingrediente:
¼ cana de suc de portocale
½ lingurita de coaja de lamaie rasa
2 linguri de suc de lamaie
2 linguri de cimbru tocat
2 lingurite de usturoi tocat
1 lingurita de coaja de portocala rasa
1 varf de lingurita de sare
1 varf de lingurita de praf de ardei iute
½ kg de piept de pui
1 lingura de ulei de masline
6 cani de frunze de spanac
Mod de preparare:
1. Combina sucul de portocala si de lamaie, coaja de lamie si de portocala, cimbrul, usturoiul, sarea si praful de ardei iute intr-un castron si amesteca pana la omogenizare.
2. Pune ¼ cana de amestec intr-o punga cu inchidere etansa, adauga pieptul de pui taiat, sigileaza si lasa-l 5 minute.
3. Adauga uleiul peste sosul ramas si amesteca bine cu un tel.
4. Unge o tava cu ulei de gatit. Pune puiul in tava, fara sosul in care a stat si baga-l la cuptor pana se rumeneste.
5. Pune ¼ cana de frunze de spanac in fiecare farfurie, adauga puiul si toarna sosul deasupra.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 183, Grasimi 4,9 g (Saturate 0,9g), Proteine 27,4g, Fibre 2,1g, Fier 2,3g, Calciu 50mg.