Paella cu pui si mazare
O reteta usoara, delicioasa, picanta si satioasa!
Portii: 4
Timp de pregatire: 45 minute
Ingrediente:
1 lingurita de sofran
2 linguri de apa clocotita
1 lingurita de ulei de masline
4 bucati de pui (pulpe)
1 ceapa rosie tocata fin
1 ½ lingurita de boia de ardei iute
1 ardei (rosu) tocat
2 cani de orez
3 cesti de supa de pui
1 cana de boabe de mazare
¼ cana de frunza de patrunjel
Mod de preparare:
1. Pune sofranul intr-un castron, adauga apa fierbinte si lasa totul deoparte 5 minute.
2. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare, adauga carnea de pui si ceapa si lasa-le pe foc pana cand se rumenesc.
3. Adauga sofranul, supa de pui, paprika, ardeiul si orezul. Fierbe tot timp de 15 minute, apoi adauga mazarea si mai lasa totul putin pe foc. Adauga patrunjelul si condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
4. Amesteca totul si serveste in farfurii decorate cu feliute de lamaie.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 550, Proteine 36g, Fibre 4,20g.