Piept de pui la gratar cu portocale, miere si fasole verde
O salata usor de preparat, dar plina de fibre, proteine si… aroma!
Portii: 4
Timp de pregatire: 20 minute
Ingrediente:
500g de piept de pui file
1 lingurita de scortisoara
⅓ cana de zeama de portocale
2 lingurite de miere
2 lingurite de ulei de masline
2 legaturi de sparanghel
150g de fasole verde
1 portocala curatata si taiata in bucatele
⅓ cana de frunze de patrunjel
Mod de preparare:
1. Aseaza pieptul de pui pe o farfurie. Combina intr-un castronel scortisoara, jumatate din zeama de portocala, din miere si din uleiul de masline, amesteca si toarna sosul peste carnea de pui. Acopera si pune farfuria la frigider 15 minute.
2. Pune sparanghelul si fasolea verde intr-o craticioara cu apa fiarta usor sarata si lasa-le cateva minute pe foc, pana devin crocante. Trece-le printr-un jet de apa rece si scurge-le.
3. Incalzeste gratarul pe foc. Pune carnea de pui pe gratar si intoarce-o de pe o parte pe alta pana cand se rumeneste, apoi aseaza-o pe o farfurie si lasa-o deoparte cateva minute.
4. Combina otetul cu restul de zeama de portocale, miere si ulei de masline intr-un recipient si amesteca bine pana la omogenizare.
5. Amesteca intr-un castron sparanghelul, fasolea verde, bucatelele de portocala si patrunjelul, apoi aseaza salata in farfurii. Adauga bucatile de piept de pui si toarna sosul deasupra.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 280, Proteine 37g, Fibre 7.8g, Grasimi 6g (Saturate 1.5g).
Fasolea verde aici merge perfect.