Guma de mestecat slabeste sau… ingrasa? Riscuri si beneficii

guma de mestecat slabeste

Guma de mestecat slabeste sau ingrasa?

Guma de mestecat este folosita nu doar pentru efectul ei asupra respiratiei si a sanatatii dintilor, dar si pentru cel asupra… siluetei. Unii spun ca guma de mestecat ingrasa datorita stimularii sucurilor gastrice, “pacalind” astfel stomacul si determinandu-l sa se pregateasca pentru digestie, provocand senzatia de foame, altii cred ca guma de mestecat slabeste, contribuind la diminuarea stresului, un factor important pentru controlul greutatii si la intarzierea senzatiei de foame, bineinteles cu conditia ca aceasta sa nu contina zahar (pentru ca, in timp ce o pastila de guma cu zahar inseamna aproximativ 10 calorii, una fara nu depaseste 5 calorii).

Si totusi… cat de recomandat este sa folosim guma de mestecat pentru a ne modela silueta?

Guma de mestecat slabeste, dar exista riscuri

Se pare ca guma de mestecat ne ajuta sa scapam mai usor de kilogramele in plus, tinand sub frau senzatia de foame dar mai ales indepartand pofta de dulce si imbunatatind metabolismul.

Conform Webmd.com, un sudiu realizat de cercetatorii de la University of Rhode Island a demonstrat faptul ca persoanele care au mestecat guma in mod regulat au consumat cu aproximativ 70 de calorii mai putin la cina, au rezistat mai bine in fata tentatiilor culinare si au ars cu 5% mai multe calorii decat cele care nu obisnuiesc sa consume guma de mestecat.

Insa cel mai mare beneficiu al gumei de mestecat din punct de vedere al controlului greutatii pare sa fie capacitatea sa de a inlocui gustarile bogate in calorii de-a lungul zilei. Iata cum guma de mestecat poate fi un aliat de nadejde in lupta ta cu kilogramele in plus:

– Mesteca o pastila de guma atunci cand simti nevoia de o gustare dulce sau bogata in grasimi intre mese sau atunci cand gatesti, pentru a evita mancatul irational.

– Tine un pachet de guma de mestecat in geanta pentru a te ajuta sa rezisti tentatiilor bogate in calorii.

– Ia o guma de mestecat dupa masa, pentru a evita rontaitul ulterior in fata televizorului sau in timp ce  lucrezi.

– Mesteca guma atunci cand simti nevoia de a manca din cauze emotionale, pentru a diminua nivelul de stres si pentru a te relaxa.

Totusi, desi guma de mestecat slabeste sub aspectul ca ne ajuta sa rarim gustarile nesanatoase, este important sa nu exageram! Cele mai multe tipuri de guma de mestecat fara zahar contin sorbitol, un indulcitor artificial care poate actiona ca un laxativ, provocand diaree si pierderi anormale in greutate, conform unui studiu publicat in British Medical Journal.

Guma de mestecat slabeste si… imbolnaveste?

guma de mestecat slabeste
Consumata in exces, da. Guma de mestecat poate contribui la dezvoltarea sau agravarea gastritei si a ulcerului gastric daca este consumata pe stomacul gol, iritand mucoasa stomacala. De asemenea, dupa masa, este bine sa nu mestecam guma mai mult de 15 minute, altfel riscand aparitia bruxismului, afectiune caracterizata prin scrasnitul dintilor, in special in timpul noptii si care conduce la distrugerea acestora, la dureri de cap si dureri faciale.

Tu ai incercat sa slabesti cu ajutorul gumei de mestecat? Ce sfaturi ne poti oferi?

4.2/5 - (9 votes)

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate