Salata de iarna cu ciuperci si nuci
Portii: 4
Timp de pregatire: 20 minute
Ingrediente:
1 ceapa verde taiata fin
4 cani de salata verde
1 andiva taiata in felii subtiri
1 bulb de fenicul tocat fin
120g de ciuperci
¼ cana de nuci
1 lingura de otet din vin rosu
1 lingurita de mustar
2 lingurite de ulei de nuci sau de masline, sau mai mult, in functie de gust
Mod de preaparare:
1. Pentru a prepara dressingul, combina ceapa verde, otetul, mustarul si un varf de lingurita de sare intr-un castronel si lasa-l deoparte 5 minute. Adauga apoi uleiul si amesteca.
2. Pune bucatelele de nuci intr-o tigaie mica pe foc si lasa-le 2-3 minute.
3. Combina intr-un castron salata verde, andiva, feniculul si ciupercile, apoi adauga dressingul si amesteca usor. Presara bucatelele de nuci deasupra.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 211, Carbohidrati 10g, Proteine 4g, Fibre 5g, Sodiu 34mg, Potasiu 627mg.