Alimente… interzise?
Daca nu tii o dieta personalizata, creata dupa nevoile oraganismului tau, si vrei doar sa dai jos cele cateva kilograme in plus pentru garderoba de primavara-vara, probabil te abtii de la multe alimente “interzise”, care nu doar ca nu ti-ar ingreuna eforturile, dar se pare ca te-ar si ajuta sa scapi mai usor de grasimea nedorita. Iata-le pe cele mai importante dintre ele:
5 Alimente “interzise” care te pot ajuta
– Branzeturile: chiar daca esti un fan al produselor din lapte, probabil te-ai abtinut cat ai putut de la acestea in zilele de dieta. Ei bine, un studiu citat de Health.yahoo.net si realizat de cercetatorii de la University of Tennessee a aratat ca persoanele care au consumat 3 portii de produse lactate pe zi au obtinut rezultate mai bune decat cele care le-au eliminate din alimentatia zilnica, reusind sa reduca semnificativ grasimea corporala. In plus, produsele lactate sunt principala sursa de calciu, iar calciul influenteaza in mod pozitiv pierderea in greutate si intensifica arderea grasimii, in special din zona abdomenului. Afla mai multe despre mineralele care te pot ajuta sa slabesti aici.
– Ciocolata: iata poate cea mai mare “pierdere” presupusa de o dieta – ciocolata. Daca pana acum te abtineai de la un patratel delicios de ciocolata (neagra!), afla ca aceasta nu doar ca este o sursa excelenta de antioxidanti, dar poate chiar incuraja eliberarea grasimii. Rezultatele unui experiment realizat pe soareci si publicat in Journal of Nutrition au aratat ca soarecii obezi care consumau epicatechin, un flavonoid prezent in cacao, au trait mai mult si au reusit sa arda grasimea mai repede.
– Nucile: grasimile monosaturate, adica acele grasimi sanatoase prezente in nuci (dar si in masline, avocado sau ciocolata neagra) sunt renumite pentru efectul lor asupra grasimii din zona abdomenului, insa se pare ca si acizii grasi polisaturati care se gasesc atat in nuci, cat si in peste, imbunatatesc metabolismul si accelereaza arderea caloriilor. Desigur, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa exagerezi cu consumul lor, 8 – 10 cateva migdale sau nuci la inceputul zilei fiind o gustare perfecta.
– Vinul rosu: se stie, alcoolul trebuie evitat, in special in cadrul unei diete, insa vinul rosu este o exceptie. Un pahar micut de vin rosu din cand in cand nu doar ca imbunatateste sanatatea inimii, dar datorita continutului de resveratrol creste rezistenta fizica, scade riscurile de obezitate, dar si de diabetul de tip II.
– Uleiul de cocos: chiar daca nu folosesti des acest ulei, ar trebui sa stii ca este considerat extrem de eficient pentru diminuarea stratului adipos de pe abdomen, micsorand circumferinta taliei si crescand nivelul de colesterol bun, HDL, in ciuda celui rau, LDL; asadar, uleiul de cocos tine departe bolile de inima, imbunatateste metabolismul, intareste sistemul imunitar si chiar scade riscul de Alzheimer.
Alimente interzise, dar foarte bune
In concluzie, atat timp cat o gustare este sanatoasa si pastram proportiile corecte, vom avea parte doar de beneficii. Pofta buna! 🙂
un articol de 2 lei, pt prosti.
Ne pare rau ca acesta este parerea ta, Alexvr, dar am dori sa aflam si care sunt motivele pentru care afirmi acest lucru.
Ok…totul suna bine pana la partea “3 produse lactate/zi obtii rezultate…”! Tin cu desavarsire sa contrazic asa zisul “studiu”…probabil pt persoanele supraponderare la inceputului programului dietetic dar pe parcurs se reduce cantitatea pt ca fiecare dintre noi stim ca produsele lactate contin “lactoza”!
Pentru a pierde in greutate este nevoie de proteina,carbohidratii buni si fibre din legume!
Fructele contin zahar de aceea se recomanda doar 1portie/zi de preferinta dimineata si/sau 1 portie cu bautura proteica dupa exercitiile la sala!
Alimente asa zis interzise ar putea fi fructele. Multi nu prea consuma fructe pt ca contin zahar. Este bine de stiu ca acest tip de zahar specific fructelor numit evident fructoza este singurul hidrat cu indice glicemic mare care este metabolizat hepatic si nu direct. Este singurul zahar care nu ridica nivelul insulinei si prin urmare ingrasa mai putin. Evident ca pe noi nu ne intereseaza asa de mult zahararul ci ceea ce contin aceste bucurii dulci sau acrisoare in afara de zahar. Si fiindca suntem cred codasii Europei in ceea ce priveste consumul de fructe dar suntem printre primii cand vine vorba de ceafa si mititei este bine sa stim ca si fructele sunt bune. Mult mai bune ca alea.
Concluzia este cred eu ca aceste fructe pot fii consumate fara probleme, iar daca ne mai si miscam putin din fata calculatorului chiar nu o sa ingrasam.
nu cred ca e cineva care contesta importanta fructelor in alimentatie. Zaharurile de care trebuie sa ne ferim sunt carbohidratii din paste si produse fainoase si altele, in nici un caz zaharurile din fructe. Pe langa asta, sa nu uitam de complexele de vitamine si minerale pe care le contin fructele, indispensabile pentru cei care tin anumite diete.