Paste cu rosii si busuioc
O reteta savuroasa, plina de vitamine si usor de preparat, pentru o zi insorita! 😉
Portii: 4
Timp de pregatire: 15 minute
Ingrediente:
375g de paste penne
400g de rosii (cherry)
¼ cescuta de ulei de masline
2 catei de usturoi marisori, zdrobiti
1 ½ lingura de otet din vin rosu
1 ceasca de frunze proaspete de busuioc
180g de brazna broccocini (sau mozzarella)
Mod de preparare:
1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, intr-o cratita mai mare, apoi scurge-le bine.
2. Taie rosiile in jumatate. Incalzeste 2 lingurite de ulei de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adauga usturoiul si lasa-l pe foc 1 minut. Adauga rosiile si lasa totul pe foc 4 – 5 minute, amestecand din cand in cand. Adauga otetul din vin rosu, restul de ulei si un varf de lingurita de zahar pudra si amesteca. Ia amestecul de pe foc.
3. Adauga busuiocul, branza si pastele si amesteca usor. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 550, Proteine 19.50g, Fibre 4.9g, Grasimi 22g (Saturate 6.70g), Sodiu 138mg.
Cat de frumos poate sa arate ! Si numai ingrediente ok !