Salata racoritoare, cu alune si castraveti
O salata usor de preparat, care imbina gustul racoritor al castravetilor cu aroma unica de alune rumenite!
Portii: 8
Timp de pregatire: 10 – 15 minute
Ingrediente:
½ cescuta de ulei de alune
½ cana de alune nesarate (prajite)
2 castraveti lungi mari feliati
4 cepe mici (culese timpuriu) sau cepe verzi
5 ardei iuti mici
½ cana de otet (de orez)
1 – 2 linguite rase de zahar
Mod de preparare:
1. Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga alunele si lasa-le pe foc 2-3 minute, pana cand capata o tenta aurie, apoi trasnfera-le pe o farfurie cu un prosop de hartie, pentru a se scurge uleiul. Lasa-le sa se raceasca.
2. Combina feliutele de castravete cu ceapa maruntita si ardeii iuti (maruntiti) intr-un castron. Adauga otetul si zaharul, apoi condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Amesteca usor, apoi adauga alunele si amesteca din nou.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 122, Proteine 3.40g, Fibre 1.40g, Carbohidrati 6.80g, Grasimi 8.60g (Saturate 1.40g), Sodiu 45mg.