Dieta pentru slabit, tinuta dupa ureche
Sa fim sinceri: inainte de a ne da seama ca efortul fizic este cheia succesului pentru a obtine un corp frumos, toti incercam diverse trucuri in speranta ca ne vor scapa ca prin minune de kilogramele in plus. Iata cele mai comune 5 mituri legate de dieta pentru slabit care nu doar ca nu ne ajuta, dar cu un efect contrar celui scontat, conform Doctoroz.com.
O dieta pentru slabit bazata pe… mituri
1. Cu cat consumi mai putine calorii, cu atat slabesti mai mult. Aceats este principiul dupa care se ghideaza cei mai multi dintre noi, insa a consuma foarte putine calorii poate fi chiar daunator pentru silueta. 3500 calorii echivaleaza cu 0.5kg de grasime corporala, deci logica ne spune ca trebuie sa consumam cu 3500 calorii mai putin pentru a slabi 0.5kg / saptamana, ceea ce inseamna ca trebuie sa eliminam 500 de calorii pe zi.
Problema cu o astfel de dieta pentru slabit stricta este aceea ca in scurt timp organismul tau va intra in “modul de flamanzire” si nu va mai fi capabil sa arda grasimea, ca un mecanism de protectie; mai mult, este foarte posibil sa se produca pierderi ale masei musculare care vor conduce la un metabolism slab si, in final, nu vei reusi decat sa stagnezi in greutate pentru o lunga perioada de timp.
2. Sucurile fara zahar te ajuta sa slabesti. Sucurile dietetice au mai putine calorii decat cele normale pentru ca nu au zahar in compozitie, ci indulcitori artificiali care conduc la… cresterea in greutate. Cum? Stimuland receptorii gustului si astfel determinand pancreasul sa elibereze insulina, hormon important in depunerea grasimii. De asemenea, aceste chimicale trimit semnale catre creier, inducandu-l in eroare si determinand o pofta mai mare de mancare. Rezultatul: te vei simti satula mai greu si te vei ingrasa foarte usor.
3. Mancatul dupa ora 20.00 ingrasa: desi este o samanta de adevar in acest mit, insa nu ora este cea care aduce kilogramele in plus, ci caloriile extra! Conform Doctoroz.com, suntem predispusi sa mancam mai mult si mai putin sanatos seara, de vina fiind si starea de oboseala. Important este sa nu depasim 1800 – 2000 de calorii/ zi.
4. Pastele ingrasa. Nu pastele in sine ingrasa, ci portiile de paste pentru ca, la fel ca in cazul oricarui aliment, daca il consumi in cantitati mari si nu echivalenti prin efort fizic… se depune. Asadar, problema nu este legata neaparat de carbohidrati, ci in special de volum si de numarul de calorii.
5. Alimentele cu un continut scazut de grasime sunt mai sanatoase. Pentru ca grasimea este cea care da savoare mancarii si pentru ca, odata inlaturata, alimentele raman fara gust, producatorii adauga zahar, chimicale si substante de ingrosare pentru a imbunatati textura si gustul. De aceea, “low fat” nu inseamna neaparat un numar mai mic de calorii, iar cea mai buna solutie este sa alegi alimente proaspete sau sa le consumi cu moderatie pe cele cu un continut mai mare de grasimi.
Dieta pentru slabit si capcanele ei
Iata, asadar… nu tot ce zboara se mananca! Mai bine optam pentru sport si lasam deoparte sucurile dietetice si alimentele low fat pentru a obtine corpul visat fara a ne imbolnavi.
O zi frumoasa! 🙂