Salata proaspata cu tofu rumenit!

salata proaspata cu tofu rumenit

Salata proaspata cu tofu rumenit!

Azi iti propun o salata cu adevarat speciala, satioasa si delicioasa, care iti va oferi o senzatie de satietate de lunga durata. Si fara prea multe calorii! 😉

Portii: 4

Timp de pregatire: 35 minute

Ingrediente:

3 cani de rosii (cherry)

1 buchet de broccoli maricel

12- 15 pastai de fasole verde, taiate pe lung

2 morcovi taiati

1 salata verde mica

3 fire de ceapa verde taiate fin

3 lingurite de ulei de masline

1 lingura de otet din vin rosu

1 lingura de mustar (optional)

1 lingurita de sirop de artar (optional)

2/3 ceasca de malai

¼ cana de ierburi asorte

260 g de tofu taiat in 8 feliute

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul. Intr-o tava mica, aseaza rosiile si lasa-le 10 minute la cuptor.

2. Pune bucatelele de broccoli, pastaile de fasole si morcovii intr-o tigaie, in putina apa. Lasa-le 15 minute sau pana cand se inmoaie usor.

3. Aranjeaza frunzele de salata si ceapa verde pe 4 farfurii. Intr-un castronel mic, amesteca bine 2 lingurite de ulei de masline, otetul, mustarul si siropul de artar pentru a obtine dressing-ul.

4. Intr-un alt castronel, amesteca malaiul si ierburile. Incalzeste lingurita de ulei ramasa intr-o tigaie. Trece bucatelele de tofu prin malaiul cu ierburi si aseaza-le in tigaie, intorcandu-le de pe o parte pe alta pana devin aurii.

5. Aseaza restul de legume pe farfurie si cate 2 bucatele de tofu alaturi. Adauga dressing-ul deasupra.

Continut nutritiv per portie: Calorii 267, Fibre 8g, Proteine 11g, Grasimi 13.5 g (Saturate 1.9g), Carbohidrati 28g, Fier 4g, Sodiu 53mg, Calciu 181mg.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate