Salata proaspata cu tofu rumenit!
Azi iti propun o salata cu adevarat speciala, satioasa si delicioasa, care iti va oferi o senzatie de satietate de lunga durata. Si fara prea multe calorii! 😉
Portii: 4
Timp de pregatire: 35 minute
Ingrediente:
3 cani de rosii (cherry)
1 buchet de broccoli maricel
12- 15 pastai de fasole verde, taiate pe lung
2 morcovi taiati
1 salata verde mica
3 fire de ceapa verde taiate fin
3 lingurite de ulei de masline
1 lingura de otet din vin rosu
1 lingura de mustar (optional)
1 lingurita de sirop de artar (optional)
2/3 ceasca de malai
¼ cana de ierburi asorte
260 g de tofu taiat in 8 feliute
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul. Intr-o tava mica, aseaza rosiile si lasa-le 10 minute la cuptor.
2. Pune bucatelele de broccoli, pastaile de fasole si morcovii intr-o tigaie, in putina apa. Lasa-le 15 minute sau pana cand se inmoaie usor.
3. Aranjeaza frunzele de salata si ceapa verde pe 4 farfurii. Intr-un castronel mic, amesteca bine 2 lingurite de ulei de masline, otetul, mustarul si siropul de artar pentru a obtine dressing-ul.
4. Intr-un alt castronel, amesteca malaiul si ierburile. Incalzeste lingurita de ulei ramasa intr-o tigaie. Trece bucatelele de tofu prin malaiul cu ierburi si aseaza-le in tigaie, intorcandu-le de pe o parte pe alta pana devin aurii.
5. Aseaza restul de legume pe farfurie si cate 2 bucatele de tofu alaturi. Adauga dressing-ul deasupra.
Continut nutritiv per portie: Calorii 267, Fibre 8g, Proteine 11g, Grasimi 13.5 g (Saturate 1.9g), Carbohidrati 28g, Fier 4g, Sodiu 53mg, Calciu 181mg.