Morcovi si pastarnac cu sos de iaurt si coriandru
Daca nu stii ce sa gatesti rapid diseara, avem reteta perfecta pentru tine! Sanatoasa, dietetica, teribil de gustoara si usor de preparat!
Portii: 6
Timp de pregatire: 40 minute
Ingrediente:
¼ ceasca ulei de masline
1 ceapa rosie mare
4 catei de usturoi zdrobiti
1 lingurita de paprika
½ lingurita de seminte de coriandru
2 lingurite de sare
8 morcovi curatati si taiati in bucati mari
8 radacini de pastarnac curatate si taiate in bucati mari
1 mana de patrunjel tocat marunt
1/3 cana iaurt
¼ lingurita piper
Mod de preparare:
1. Incalzeste 3 lingurite de ulei de masline intr-o cratita medie. Aduaga ceapa si usturoiul, amestecand periodic, pana cand devin aurii. Adauga paprika, jumatate din cantitatea de coriandru, 3 cesti de apa si lasa totul pe foc 1 minut.
2. Adauga morcovii si pastarnacul si lasa totul pe foc aproximativ 20 minute, amestecand periodic. Indeparteaza legumele, lasand restul pe foc inca 10 minute, pana cand sosul se evapora si se ingroasa putin. Adauga piper si pune inapoi legumele in cratita.
3. Incalzeste restul de ulei de masline intr-o tigaie mica, la foc mediu. Adauga restul de coriandru si lasa-l pe foc 1 minut. Amesteca patrunjelul cu iaurtul, adauga sare si piper dupa gust, apoi amesteca impreuna cu coriandrul din tigaie.
4. Aseaza legumele pe un platou si serveste cu sosul de iaurt si coriandru.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 280, Grasimi 10g ( Saturate 1.6g), Proteine 5g, Fibre 10g, Carbohidrati 46g.
Este o super reteta! Eu o pregatesc acum pentru a doua oara 🙂
Ne bucuram ca iti place, Vero! Pofta buna! 🙂
arata foarte bine si merita incercata mai ales pentru gurmanzi 🙂
O mancare extraordinara ! Merita incercata.