Nuggets vegetali

nuggets vegetali

Nuggets vegetali

Pentru cei care tin post sau, pur si simplu, pentru cei care isi doresc sa consume mai multe legume inainte de mesele grele de Sarbatori, iata o propunere delicioasa si usor de pus in practica: nuggets vegetali!

Timp de pregatire: 45 minute

Portii: 30 nuggets

Ingrediente:

2-3 cartofi mari (600g)

1 lingurita de ulei de masline

½ ceapa tocata fin

1 dovlecel dat prin razatoare

1 morcov mare, dat prin razatoare

½ cana de branza slaba

1 ou

1 lingura de lapte

1 cana de paine integral uscata, faramitata

Mod de pregatire:

1. Incalzeste cuptorul la 200°C. Aseaza o foaie de copt intr-o tava.

2. Fierbe cartofii, apoi piseaza-i si pune-i deoparte.

3. Incalzeste putin ulei in tigaie si adauga ceapa tocata, lasand-o pe foc pana devine aurie.

4. Stoarce dovlecelul, apoi combina-l cu morcovul tocat, ceapa si branza intr-un bol. Adauga cartofii zdrobiti si amesteca usor.

5. Bate oul cu laptele intr-un castronel, apoi adauga 1 lingurita la amestecul de dovleceal, cartofi, ceapa si branza. Amesteca bine totul.

6. Pune pesmetul pe o farfurie, apoi ia din amestec cu lingura, modeleaza-l intre degete si trece-l prin amestecul de ou si lapte, apoi prin pesmet. Aseaza nuggets pe tava pregatita in prealabil.

7. Foloseste un spray de gatit pentru a stropi acesti nuggets cu putin ulei de masline, apoi baga tava la cuptor 15 – 20 minute. Serveste cu sos de chilli.

Pofta buna!

Continut nutritiv per portie: Calorii 35, Grasimi 1.2g (Saturate 0.3g), Carbohidrati 6.5g, Proteine 1.9g, Fibre 0.9g.

Multumim pentru vot!

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate