Salata de linte cu rosii si ceapa
Lintea nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta, atat datorita proprietatilor valoroase pentru sanatatea inimii (lintea este bogata in acid folic si magneziu), cat si datorita cantitatii mari de fibre si de proteine pe care o contine, in ciuda continutului caloric mic.
Mai mult, lintea creste rezistenta fizica si este o sursa minunata de vitamine (A, B, C, K) si de minerale (magneziu, fier, zinc, cupru, seleniu, calciu, fosfor). Peste toate acestea, este foarte usor de preparat!
Portii: 4
Timp de pregatire: 15 minute
400g linte
½ ceapa rosie tocata fin
1 rosie maricica taiata in bucatele
1 ceapa verde taiata fin
½ – 1 ardei rosu taiat in bucatele
1 ardei iute tocat fin
1 lingura de zeama de lime (sau de lamaie)
2 lingurite de sos de peste
⅓ cana de frunze de coriandru
Mod de preparare:
1. Pune lintea in apa rece cu aproximativ 1 ora inainte de a o gati, apoi clateste-o bine si se pune-o la fiert, cu putina sare. Las-o 30-40 minute, apoi scurge-o bine si aseaza-o intr-un castron.
2. Adauga ceapa, rosia, ceapa verde, ardeiul gras, ardeiul iute, zeama de lime si sosul de peste si amesteca usor.
3. Adauga piper/ chilli dupa gust si presara frunzele de coriandru deasupra.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 60, Grasimi 0.3g, Carbohidrati 6.7g, Fibre 3g, Proteine 4g, Sodiu 390mg.
daca se ia 400 g linte si sunt 4 portii inseamna ca vine 100 g linte per portie. 100 g linte are
25,0 prot, ,52,0 glucide. Acolo portia e de doar 4 g proteine si carbo 6.7 😐 . Deci sunt gresite