Ce poti manca pentru a evita analgezicele
Una dintre cele mai mari greseli pe care le facem este aceea ca, imediat cum simtim ca o migrena ne da tarcoale, apelam la medicamente, iar de multe ori chiar luam “o pastiluta preventiv”… Dincolo de faptul ca exista numeroase remedii naturale pentru migrene pe care le poti incerca daca si tu te confrunti cu aceasta problema, mai exista si cateva alimente pe care le poti consuma pentru a evita ca o migrena sa-ti ruineze ziua.
Iata, asadar, ce poti manca pentru a preveni migrenele:
Alimentatie inteligenta: ce poti manca pentru a evita durerile de cap
– Spanac: alimentele bogate in vitamina B2 sau riboflavina sunt excelente pentru previrea migrenelor, iar spanacul este unul dintre ele, aceasta vitamina ajutand organismul in procesul de neutralizare a radicalilor liberi si diminuand astfel simptomele migrenelor.
Spanacul este si o sursa excelenta de vitaminele A, C, B6, E, calciu, fier si acid folic, este foarte satios si contine extrem de putine calorii: 25 calorii/ 100g.
Alte alimente bogate in vitamina B2 sunt migdalele, orezul salbatic, cerealele integrale, soia, ciupercile, varza de Bruxelles sau broccoli.
– Seminte de in: despre beneficiile minunate ale semintelor de in pentru sanatate si pentru silueta am mai discutat, dar trebuie sa stii ca semintele de in sunt ideale si pentru prevenirea migrenelor datorita puternicilor sale proprietati antiinflamatoare sau, altfel spus, datorita continutului mare de acizi grasi omega 3.
De asemenea, semintele de in sunt bogate in potasiu, calciu, magneziu, seleniu, acid folic, scad nivelul de colesterol rau – LDL, previn osteoporoza si reduc durerile reumatice, intaresc sistemul imunitar, inlatura stresul si oboseala si au puternice proprietati anticancerigene.
– Peste: pestele nu este doar un raspuns la intrebarea “Ce trebuie sa mananci pentru a preveni migrenele?”, ci si la o intrebare mai generala, si anume “Ce trebuie sa mananci pentru o viata sanatoasa?”. Motivul este acelasi: continutul mare de acizi grasi omega 3, care contribuie si la mentinerea sanatatii inimii, lupta impotriva afectiunilor renale si a cancerului de san, colon sau prostata, contribuie la indepartarea starilor depresive si la prevenirea bolilor degenerative.
Asadar, consuma cat mai des hering, somon, macrou, sardine sau ton (macar de 1-2 ori pe saptamana), iar pentru a acoperi necesarul organismului de acizi grasi omega 3, poti apela si la un supliment nutritiv din ulei de peste.
De asemenea, evita produsele procesate din carne, deoarece acestea contin o cantitate mare de sare si pot agrava o migrena.
Iata, asadar, ce poti manca pentru a nu te mai confrunta cu suparatoarele (si staruitoarele!) dureri de cap.
Tu ce alte alimente consume pentru a preveni/ a trata migrenele?
Sa nu uitam de salata mielului(Valerianella olitoria);)