Orez brun cu avocado si migdale
Vrei o gustare bogata in fibre, proteine si grasimi sanatoase? Nimic mai simplu! Iata o reteta usor de preparat si delicios de savurat!
Portii: 4
Timp de pregatire: 30 minute
Ingrediente:
100g de orez brun
1 lingura de seinte de floarea soarelui
1 lingura de seminte de dovleac
2 linguri de migdale
1 lingura de fistic tocat
3 dovlecei
3 cepe verzi tocate
100g de germeni de fasole
60ml de ulei de masline
2 linguri de zeama de lamaie
1 lingura de miere
½ avocado
¼ cana de frunze de menta
Mod de preparare:
1. Prepara orezul urmand instructiunile de pe ambalaj, apoi transfera-l intr-un castron.
2. Rumeneste putin (1-2 minute) semintele de floarea soarelui, de dovleac, migdalele si fisticul intr-o tigaie uscata, apoi adauga-le peste orez.
3. Prepara dovleceii la gratar, apoi taie-i in bucatele mici si adauga-i peste orez, alaturi de cepe le verzi si de germenii de fasole.
4. Combina uleiul, zeama de lamaie si mierea pentru a obtine dressingul, apoi adauga-le peste celelalte ingrediente, alaturi de bucatelele de avocado. Presara frunzele de menta deasupra.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 420, Grasimi 30g (Saturate 4.5g), Carbohidrati 28g, Proteine 9g, Fibre 6g, Sodiu 8mg.
Tocmai ma facut astazi reteta, este absolut GENIALA ! Din pacate nu am gasit germeni de fasole asa ca am fiert 100 de grame de fasole rosie, in rest am urmat 100% reteta si rezultatul a fost gustos, o imbinare perfecta de arome. A gasit cineva germeni de fasole la vreun supermarket mare ? Eu am fost pe la Auchan, Kaufland, Carrefour etc. si n-am vazut :-s
Felicitari, Adrian! Inspirata alegerea ta, nu mereu avem toate ingredientele la indemana, dar putem improviza. 🙂