Cateva exercitii dupa nastere, pentru a slabi mai repede si mai usor
Draga mamica, desi probabil traversezi cea mai frumoasa perioada din viata ta, parca iti este dor de silueta frumoasa pe care o aveai inainte de sarcina. Si, chiar daca esti nerabdatoare sa revii la greutatea initiala, trebuie sa stii ca acest lucru nu se va petrece peste noapte si ca este nevoie de cateva minute bune de miscare in fiecare zi. A te infometa nu este o solutie, in special in aceasta perioada a vietii tale, motiv pentru acre iti propun 5 exercitii dupa nastere usoare si eficiente, care te vor ajuta sa fii cea mai frumoasa proaspata mamica!
Totusi, trebuie sa tii cont de un lucru: este recomandat sa lasi sa treaca 6 saptamani dupa nastere inainte de a te supune unui efort fizic de acest tip. Desigur, depinde si de tipul de nastere (naturala/ cezariana) si de starea ta fizica, deci pentru a merge la sigur este bine sa iti intrebi medicul.
Cele mai bune 5 exercitii dupa nastere:
1. Intinde-te pe spate pe o salteluta de gimnastica, genunchii indoiti, talpile pe podea, bratele pe laga corp.
Incordeaza abdomenul si fesele si ridica fundul de pe podea, impingand in talpi, astfel incat sa formezi o linie dreapta intre genunchi si umeri. Ramai in aceasta pozitie cateva secunde, apoi coboara-ti corpul si repeta miscarea.
Este recomandat sa faci 1-3 seturi a cate 15-20 miscari.
2. Intinde-te pe spate cu genunchii indoiti la 90°, talpile in aer, gambele paralele cu solul.
Aseaza mainile la ceafa si ridica umerii de la podea. Intinde picioarele in sus, aseaza o glezna peste cealalta si intinde si bratele. Mentine pozitia si schimaba pozitia picioarelor intre ele de 8-10 ori.
Revino la pozitia de start si repeta setul odata sau de 2 ori.
3. Aceasta miscare este putin mai dificila, dar si mai eficienta.
Aseaza-te pe vine, genunchii apropiati, palmele pe podea in fata genunchilor.
Dintr-o miscare, intinde picioarele in spate si adopta pozitia de flotare. Fara pauza, inverseaza miscarea, revenind la pozitia de start, apoi ridica-te in picioare.
Executa 2-3 seturi a cate 5-10 miscari. Primele iti vor parea dificile, dar te vei obisnui rapid.
4. Stai pe o banca/ scaun stabil cu picioarele usor departate, mainile in sold. Incordeaza muschii pelvieni, impreuneaza mainile in fata barbiei, coatele indoite la 90°, si ridica fundul de pe banca, mentinand genunchii indoiti. Ramai in aceasta pozitie cateva secunde, apoi aseaza-te la loc si repeta miscarea cu celalalt picior in fata.
Incearca sa faci 12 – 15 miscari pe fiecare picior.
5. Pentru acest exercitiu ai nevoie de 2 gantere sau 2 sticlute cu apa.
Stai dreapta, cu picioarele usor departate, genunchii putin indoiti, cate o gantera in fiecare mana, bratele pe langa corp.
Intinde piciorul stang in spate si bratele in fata, palmele orientate una spre cealalta. Inspira si adu bratele in lateral, la nivelul umerilor, apoi adu usor la loc piciorul pe sol si revino la pozitia de start.
Repeta miscarea de 10 ori pe fiecare picior.
Exercitii dupa nastere, cu un grad mic de dificultate
Cele 5 exercitii recomandate dupa nastere, pentru a scapa de burtica si a-ti tonifia abdomenul, au un grad de dificultate mic, si este bine sa incepi cu ele in special dat fiind faptul ca, probabil, corpul tau nu a mai fost supus de ceva timp unui efort fizic semnificativ.
Apoi, daca iti doresti, poti incerca si alte exercitii mai dificile pentru a obtine rezultate si mai bune. Succes!
Foarte important dupa nastere este lasarea organismului sa isi normalizeze secretiile hormonale. Daca in perioada embriogenezei cativa hormoni asa cum este progesteronul sau gonadotropina aveau anumite valori acum ca avem copilasul dorit in brate ne-am astepta ca ei sa revina la norma. Lucrurile nu stau intotdeuna asa si un raspuns intarziat al organismului poate insemna ceva. Prin urmare exista posibilitatea ca slabirea in aceasta perioada sa fie mai dificila decat ne asteptam. Lasati lucrurile sa mai mearga si de la sine faceti sport si eliminati acele conditii de depunere a stratului adipos adica carbohidrati plus grasimi ingerati la o lalta. Faceti-va analizele si mancati corect. Sportul ne poate ajuta in orice situatie cu exceptia unui prolaps cand trebuie sa avem o grija sporita la efort.