Pepene galben cu menta, lime si iaurt
Ne asteapta cateva luni calduroase, insa ne putem racori cu fructe delicioase din care putem crea fel de fel de deserturi apetisante! Iata o idee foarte simpla, cu pepene galben parfumat:
Portii: 8
Timp de pregatire: 10 minute
Ingrediente:
500g pepene galben taiat in cubulete
125ml apa
2 frunze maricele de menta proaspata
O bucatica de aproximativ 5cm de ghimbir tocat foarte fin
2 linguri suc de lime proaspat
2 linguri de menta faramitata
Mod de preparare:
1. Combina apa cu menta faramitata, ghimbirul si putin zahar brun intr-o tigaie medie si lasa totul pe foc pana cand zaharul se dizolva. Apoi adu totul al fierbere, iar siropul se va ingrosa. Ia tigaia de pe foc si indeparteaza ghimbirul si excesul de menta, dupa gust.
2. Adauga sucul de lime si restul de menta si amesteca bine. Pune penenele in castronele si adauga acest sirop deasupra. Serveste cu putin iaurt rece.
Continut nutritiv per portie (aproximativ): Calorii 140, Grasimi 0.5g, Carbohidrati 36g, Fibre 1.5g, Proteine 11g.