Supa de dovleac cu nuca si smantana
Dovleacul domneste deja peste frunzele aramii pentru ca, vrem nu vrem, e toamna… Asa ca eu propun sa nu mai regretam zilele de vara demult apuse si sa ne bucuram de roadele acestui anotimp darnic cu o supa de dovleac numai buna pentru o seara racoroasa de toamna.
Timp de pregatire: 40 minute
Portii: 6
Ingrediente:
1kg dovleac curatat, taiat cubulete
1 ceapa tocata fin
2 linguri ulei de masline
1 praz tocat fin (doar partea alba)
1-2 catei de usturoi zdrobiti
½ lingurita coriandru macinat
½ lingurita chimen
½ lingura nuca tocata
1 cartof mare curatat si taiat in bucatele
1l zeama de supa de pui
125ml smantana degresata
Mod de preparare:
1. Incalzeste uleiul intr-o cratita mare, adauga ceapa si prazul si lasa-le 3 minute pe foc pana devin aramii. Adauga usturoiul si condimentele si mai lasa 30-50 secunde pe foc, amestecand. Adauga bucatie de dovleac, cartoful si supa de pui si adu totul la fierbere.
2. Micsoreaza falacara, acopera cratita si mai las-o 30 minute pe foc. Apoi, lasa continutul sa se raceasca si da totul prin blenders au robotul de bucatarie.
3. Toarna crema obtinuta inapoi in cratita, adauga smantana si incalzeste usor. Adauga nuca tocata.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 230, Carbohidrati 18g, Grasimi 15g (Saturate 6g), Proteine 5g.