Chiftelute vegetale la cuptor
Stiu, cateodata simti nevoia de o masa mai usoara, fara carne, dar satioasa si hranitoare! De aceea azi iti propun niste minunatii de chiftelute din cartofi, dovlecel, praz si alte arome imbietoare!
Portii: 4-5
Timp de pregatire: 49 minute
Ingrediente:
3 cartofi mari fierti si decojiti
½ praz taiat marunt
1 morcov maricel ras
1 dovlecel ras
2 lingurite de ulei de masline
2 lingurite tahini (pasta de susan)
½ lingurita chimen
1 lingurita rasa de coaja de lamaie
1/3 cana de faina
¾ cana de pesmet de orez
Mod de preparare:
1. Fierbe catofii, decojeste-i apoi piseaza-i si lasa-i deoparte sa se raceasca.
2. Incalzeste usor uleiul de masline intr-o tigaie, adauga prazul si morcovul si lasa pe foc 3-4 minute, amestecand ocazional. Adauga dovlecelul si mai lasa totul pe foc 3 minute. Adauga tahini, chimenul si coaja de lamaie si amesteca pe foc 1 minut, apoi transfera continutul tigaii si faina peste cartofii pisati.
3. Amesteca usor si adauga sare si piper dupa gust. Dupa ce amestecul s-a racit, modeleaza chiftelutele, trece-le prin pesmet si aseaza-le pe o tava cu foaie de copt.
4. Incalzeste cuptorul la 200°C si pune chiftelutele la cuptor pret de 30 minute.
Serveste la temperatura camerei, cu humus.
Pofta buna!
Continut nutritiv per chifteluta: Calorii 55, Grasimi 1.7g (Saturate 0.3g), Carbohidrati 8.5g, Proteine 1.5g, Fibre 1.3g.