Alimente antiimbatranire, un truc pentru a pacali timpul
Momentul in care observam primele linii fine pe chipul nostru… devastator! Si, din pacate, acest lucru se intampla din ce in ce mai devreme, viata stresanta si alimentatia nesanatoasa contribuind la o imbatranire precoce a organismului nostru. Desigur, deja stim ce este bine sa mancam si ce nu, insa printre toate alimentele sanatoase, exista cateva alimente antiimbatranire care combinate, conform DoctorOz.com, pot reprezenta o veritabila arma impotriva urmelor lasate de trecerea timpului!
Combinatii de alimente antiimbatranire, cu efecte garantate
– Grepfrut roz si avocado, impotriva deteriorarii celulare: aceste doua fructe contin, pe langa numeroase vitamine, minerale si alte substante sanatoase, o cantitate considerabila de licopen, antioxidant puternic care reduce inflamatiile si previne deteriorarea celulara. Insa, secretul este sa le combini deoarece grasimile monosaturate din fructul de avocado imbunatatesc semnificativ absorbtia de licopen in organism.
– Mere si ciocolata, impotriva bolilor de inima: o veste minunata pentru cei care adora sa rontaie! 🙂 Quercitina, o substanta antioxidanta care impiedica inmultirea celulelor canceroase, dimineaza riscul de boli de inima si fluidifica sangele, se gaseste din abundenta in mar, in special in coaja, iar combinatia de ciocolata neagra cu mere accentueaza efectul acesteia pentru organism. Si e o combinatie delicioasa!
– Ceai verde si lamaie, pentru o piele tanara si frumoasa: ceaiul verde este o minune in sine, se stie, insa proprietatile sale antioxidante devin si mai puternice cu un strop de lamaie, deoarece cantitatea mare de vitamina C din acest fruct prelungeste timpul de actiune al antioxidantilor din ceai si te ajuta astfel sa-ti recapeti luminozitatea si elasticitatea pielii.
– Varza de Bruxelles si ulei de masline, impotriva degenerescentei maculare: gustoasa varza de Bruxelles are in compozitia sa o substanta extraordinara – luteina, care imbunatateste sanatatea ochilor si previne degenerescenta maculara cauzata de inaintarea in varsta, iar atunci cand consumam acesta leguma cu putin ulei de masline, beneficiile se dubleaza, deoarece grasimile sanatoase continute de acesta, pe langa proprietatile lor esentiale, imbunatatesc capacitatea organismului de absorbtie a luteinei. Despre gust… nici nu mai vorbim! 😉
Alimente antiimbatranire in combinatii perfecte!
Iata, asadar, conteaza foarte mult nu doar ce alimente antiimbatranire consumam, ci si cum le consumam pentru a profita din plin de proprietatile valoroase!
Pofta buna!
buna…credeti k ati putea mentiona in articolele de genul asta si cam care ar fi cantitatea necesara pe zi/saptamana ca aceste alimente sa isi faca efecul? Multumesc:)
Multumim si noi pentru feedback! 😀
ce informatii delicioase! multumesc!