5 alimente…de evitat

alimente de evitat

Alimente care pacalesc, alimente de evitat

Pana si alimentele aparent sanatoase si dietetice pot ascunde multe secrete… motiv pentru care astazi ti-am pregatit o lista micuta de 5 alimente de evitat in cantitati mari, din ratiuni de sanatate.

5 alimente de evitat, aparent… perfecte

– Rondelele din orez expandat: desi pare o gustare perfecta pentru cei care sunt al dieta datorita continutului insignifiant de grasimi, rondelele din orez expandat pot dauna eforturilot tale de a slabi, crescand indicele glicemic foarte mult si foarte repede si devenind astfel un pericol la adresa sanatatii si a siluetei. Desigur, din cand in cand le poti include in dieta, insa ai grija ca acesr lucru sa nu devina un obicei!

– Cerealele rafinate: la aceasta categorie intra cele mai multe sortimente de cereale destinate micului dejun din comert, anumite paste si anumite tipuri de orez care, in urma procesarii, si-au pierdut o mare parte din continutul de vitamine, minerale sau fibre, chiar daca ulterior au fost “fortificate” de catre compania producatoare. Considera cerealele rafinate in categoria “alimente de evitat” si opteaza pentru cele integrale, bio.

– Seitanul: acest substitut care se regaseste in dieta multor vegetarieni, obtinut in intregime din gluten, proteina care se gaseste si in produsele de faina, insa in cantitate mult mai mica. Desi nu exista studii care sa stabileasca o relatie de cauzalitate intre consumul de seitan si dezvoltarea intolerantei la gluten, multi nutritionisti ne indeamna sa nu exageram cu acest aliment…

– Carnea de rechin: carnea de rechin este o sursa excelenta de grasimi omega 3, extrem de importante pentru sanatate, insa aceata mai contine ceva in cantitati mari: mercur (carnea de rechin contine o cantitate de 3 ori mai mare de mercur decat tonul, spre exemplu). Tipul de peste cel mai sanatos din punct de vedere al  raportului grasimi omega 3 – mercur este somonul, pe care toti ar trebui sa-l includem cat se poate de des in dieta noastra.

– Dressing-urile low fat: o salata parca nu e complete fara un dressing gustos, insa evita sa cumperi dressing-urile fara grasime! Un dressing clasic este format din otet, care ajuta la mentinerea nivelului glicemiei in limite normale, si diverse tipuri de ulei, surse de acizi grasi esentiali si antioxidanti; un dressing “low fat” are un continut mai mic de grasime, insa si cantitati semnificative de zahar sau sirop de porumb si alte substante cu denumiri specializate, pe care consumatorul obisnuit nu le cunoaste. Asadar, include grasimile sanatoase in dieta ta pentru o salata sanatoasa!

Cateva alimente de evitat si alternativele sanatoase

In concluzie, important este sa nu exagerezi cu consumul acestor alimente si sa incerci sa gasesti alternative mai sanatoase si mai potrivite pentru dieta ta. Pofta buna! 🙂

 

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate