Un rasfat sanatos pentru perioadele post-antrenament, batoanele proteice cu cafea iti ofera satisfactie imediata si au un gust asemanator cu cel al unei negrese dense. Sunt adorabile pentru ca utilizeaza un duet perfect de arome de ciocolata si cafea. Exista oare ceva mai bun de atat?!
De asemenea, briosele proteice cu cafea sunt minunate pentru ca sunt usor de facut, si nici macar nu trebuie sa deschizi cuptorul. Sunt atat de rapide si, in plus, daca ai alta treaba sau te grabesti, poti amesteca ingredientele in blender cat tim pregatesti altceva. De pilda micul dejun…
Sumar:
O gustare excelenta si sanatoasa cand esti pe fuga
Stilul de viata si munca celor mai multi dintre noi inseamna ca foarte adesea suntem pe fuga si alegem sa mancam la pachet, iar spatiul din geanta sau din rucsac este destul de redus, astfel ca o gustare trebuie sa fie mica si usor de transportat. Ei bine, aceste batoane intrunesc toate conditiile! Le poti impacheta si lua cu tine la birou, in calatorii scurte, pe drum catre sala sau la vreo programare la cosmeticiana, atunci cand nu ai timp deloc sa te opresti sa iei o gustare acasa.
Daca esti biciclist, batoanele pot fi puse cu usurinta in buzunarul jachetei, la fel si cand iesi la o tura de alergare.
Iar cel mai important, pentru ca toti ne dorim ca gustarile noastre sa fie sanatoase si hranitoare, cand vei manca aceste batoane vei sti ca nu au niciun fel de vicii ascunse si ca sunt varianta perfecta de gustare sanatoasa!
Prea multa cafea in dieta?
Daca ti se pare ca ai deja destula cofeina in dieta, poti sa inlocuiesti in orice moment cafeaua obisnuita cu cafea decofeinizata. Poti, de asemeneaa sa folosesti si naut sau inka, gustul lor fiind perfect in aceasta reteta.
Lasa cafeaua la racit aproximativ 10 minute inainte sa o adaugi in blender.
Pudra proteica
Pudrele proteice absorb in mod diferit umezeala. Poti folosi pudra proteica pe care o consumi in mod obisnuit, sau una despre care stii ca se comporta bine in astfel de retete. Daca alegi sa folosesti o pudra anume si ti se pare ca batoanele sunt prea sfaramicioase, poti opta sa reduci cantitatea de pudra proteica din reteta.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire: 4 ore
Timp total de pregatire: 4 ore si 10 minute
Ingrediente
- 90 grame de pudra poteica de vanilie
- O ceasca de cafea rece
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- O ceasca de ovaz (pune doua treimi din ceasca la inceput si pastreaza restul pentru final)
- Un sfert de ceasca de cacao
- 3 linguri de sirop de malt din orez
- Un sfert de ceasca de caju
- Un sfert de ceasca de migdale
- 2 linguri de seminte de in
Mod de preparare
Pune hartie de copt unsa intr-o tava cu dimensiunile de 10×20 cm.
Pune toate ingredientele, cu exceptia unei treimi de ceasca de ovaz intr-un blender si amesteca pana cand intregul amestec devine fin.
Adauga restul de o treime de ceasca de ovaz si apasa de 3-4 ori pe talsa pulse a blenderului (bucatelele mai mari de ovaz adauga textura produsului final).
Pune amestecul in tava de copt tapetata. Intinde cu spatula si da la congelator pentru 4-6 ore, pana cand devine solid.
Scoate amestecul din tava si feliaza-l in 6-8 portii.
Tine-l la frigider pana la o saptamana, sau in congelator pana cand ai nevoie de el.
Ponturi pentru depozitare
Batoanele vor rezista o saptamana intr-un container sigilat in frigider, insa daca iti doresti sa le pastrezi mai mult timp, poti alege sa le pui la congelator. E posibil chiar sa descoperi ca iti plac mai mult la 15 minute de cand le scoti de la congelator, pentru ca au o textura mai fina si mai cremoasa.