Bol de mic dejun cu goji si quinoa

Optiunile creative pentru micul dejun, usor de facut si sanatoase par foarte putine si rare. Ouale sunt minunate si la fel sunt si fulgii de ovaz… Insa faptul ca mananci mereu acelasi lucru, in fiecare dimineata, te poate face sa simti la un moment dat ca un bol de cereale este singura optiune pe care o mai ai pentru o dimineata ceva mai buna!

Asa ca am decis sa pornim de la aceasta idee si sa adaugam ceva mai multa varietate in meniul tau de dimineata. Bolul cu quinoa pentru micul dejun iti ofera sansa unei mese bogata in proteine, minunata atunci cand vrei sa elimini din stratul adipos, dar si o masa care te poate face sa te simti fericit in momentele pline de frustrare in care iti doresti ceva diferit cu care sa iti incepi ziua.

De ce este o reteta sanatoasa?

Renumit drept “super aliment”, quinoa este un produs cunoscut de secole intregi si care ofera o sursa excelenta de carbohidrati bogati in fibre, care este pe de alta parte si bogata in proteine.

Fructele goji sunt sunt si ele unul dintre alimentele cu calitati nutritive care il fac sa fie absolut necesar la aproape orice masa. Acest fruct, care este de asemenea si o planta medicinala, a fost folosit de mii de ani in medicina chineza. Datorita proprietatilor sale antioxidante si continutului de vitamina C si betacaroten, goji este varianta alimentara a unei multivitamine ultra complexe.

Adauga migdale si cocos, ambele surse excelente de grasimi sanantoase – care s-au dovedit a contribui la scaderea nivelului de colesterol rau, LDL – si ai o combinatie extrem de puternica de alimente care au un gust minunat si care ii confera organismului tau nutrientii pe care si-i doreste si de care are nevoie.

Ingrediente

Numar de portii: 2
Timp de gatire: 20 de minute
Grad de dificultate: usor

½ ceasca de quinoa negatita (poti folosi quinoa in trei culori dar orice alta varianta este la fel de buna).
½ ceasca de lapte de migdale neindulcit
2 linguri de fruct goji
2 linguri fulgi de cocos prajiti, neindulciti (mai poti adauga si pentru ornat, daca vrei)
2 linguri de migdale maruntite prajite
2 lingurite de stevia
1 lingurita de scortisoara
½ lingurita de sare de mare
1 lingurita de miere cruda (optional)
2 masuri de pudra proteica

Mod de preparare

Pune intr-un vas mic cantitatea de quinoa, o ceasca de apa si sare de mare si pune la fiert.

Adu la punctul de fierbere, apoi lasa focul mic si gateste timp de 15 minute.

Intre timp, asambleaza ingredientele celelalte. Daca vrei, poti praji usor bucatelele de migdale si fulgii de cocos. Nu este neaparat necesar, dar cand sunt coapte, tind sa aiba o aroma mai placuta.

Cand quinoa este gata – vei sti asta cand isi dubleaza volumul si ramane fara apa – ia de pe foc si vantura putin fiertura cu o furculita.

Amesteca laptele de migdale, stevia, scortisoara si sarea. Adauga apoi pudra proteica. E mai bine sa adaugi pudra dupa ce quinoa s-a mai racit putin, dupa laptele de migdale. Amesteca si strecoara apoi migdalele, cocosul si fructele de goji.

Picura usor miere deasupra si orneaza cu fulgi de cocos si cu fructe goji daca vrei ca totul sa arate bine.

Informatii nutritionale si macronutrienti

Produs fara gluten, vegetarian, cu continut redus de grasime, kosher si vegan (daca folosesti pudra proteica vegana).
Macronutrienti per portie:
343 de calorii
9 grame de grasime
32.4 grame de carbohidrati
33 de grame de proteine

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate