Broccoli cu sos de parmezan
Pentru ca sarmalele si fripturile au fost vedetele acestor zile, propun sa lasam deoparte carnea si sa ne delectam cu ceva simplu si dietetic , care ne va reface rezervele de vitamine si minerale: broccoli cu sos de parmezan!
Portii: 4
Timp de pregatire: 20 minute
Ingrediente:
500g broccoli
1 lingura de faina
1 cana de lapte cu continut mic de grasime
½ cana de parmezan
¼ lingurita de sare
Mod de pregatire:
1. Pune putina apa intr-o tigaie (si un strop de ulei de masline), apoi aseaza buchetelele de broccoli si lasa-le pe foc pana cand se inmoaie usor.
2. Amesteca bine faina cu ¼ cana de lapte. Incalzeste laptele ramas intr-o tigaie mica, apoi combina cu amestecul cu faina si lasa totul pe foc 2-4 minute (pana se ingroasa putin), amestecand constant.
3. Ia sosul de pe foc si adauga parmezanul, sare si piper dupa gust.
4. Toarna sosul de parmezan peste buchetelele de broccoli.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 95, Grasimi 3g (Saturate 2g), Carbohidrati 10g, Fibre 2g, Proteine 8g.