Budinca de ciocolata
Un desert minunat si cu un continut mic de grasimi pentru zilele friguroase ce ne asteapta!
Portii: 6
Timp de pregatire: 20 minute
Ingrediente:
1 ou
2 ¼ cesti de lapte degresat
⅔ canuta de zahar
⅔ cana de pudra de cacao
2 linguri de amidon de porumb
1 lingurita de esenta de vanilie
Mod de preparare:
1. Bate usor oul intr-un castron mediu.
2. Combina 1 ½ ceasca de lapte cu ⅓ ceasca de zahar si un varf de sare intr-o craticioara medie si adu-le la fierbere, amestecand ocazional.
3. Combina zaharul ramas cu cantitatea de cacao si amidonul de porumb intr-un castron. Adauga laptele ramas si bate pana la omogenizare, apoi adauga amestecul de lapte si zahar si bate totul pana la omogenizare. Tranfera combinatia inapoi in craticioara si adu la fierebere la foc mic, amestecand incontinuu, pana cand compozitia devine groasa si lucioasa, aproximativ 3 minute.
4. Adauga aproximativ o cana din amestecul de cacao peste oul batut si bate amestecul pana la omogenizare. Transfera din nou amestecul in cratita si lasa totul pe foc inca 2 minute, amestecand constant, fara a fierbe. Adauga esenta de vanilie si amesteca pana la omogenizare.
Continut nutritiv per portie: Calorii 164, Grasimi 2g (Saturate 1g), Sodiu 110mg, Fibre 3g, Proteine 6g.
Am facut asta azi. Este …super. Un bun mod de a reduce stresul oxidativ.