Daca iti plac cartofii pai dar, in acelasi timp, iti doresti sa-ti mentii corpul suplu, incearca alternativa: cartofi la cuptor cu parmezan, o varianta sanatoasa, cu mai putine calorii si la fel de gustoasa.
Timp total: 35 minute
Preparare: 15 minute
Gatire: 20 minute
Numar de portii: 6-8
Ingrediente cartofi la cuptor cu parmezan:
- 5 cartofi;
- 1/4 cana ulei de masline extravirgin;
- sare si piper negru macinat;
- 1/2 cana de parmezan ras;
Mod de preparare cartofi la cuptor cu parmezan
- Cuptorul se incalzeste la 200 de grade.
- Se curata cartofii si se taie betisoare, nu foarte subtiri, ca pentru cartofi pai.
- Cartofii taiati se fierb in apa cu sare, pana cand sunt aproape facuti.
- Se scurg de apa si se asaza intr-un bol. Se adauga uleiul de masline, o lingura de sare si o jumatate de lingurita de piper negru.
- Cartofii se asaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
- Cand cartofii s-au rumenit, se adauga parmezanul ras si se mai lasa la copt 7 minute.
Pofta mare! 🙂
Sursa: foodnetwork.com