Ce alimente sa elimini si ce sa adaugi cand esti la dieta

ce-sa-elimini-dietaNu-i asculta pe ceilalti! Inceputurile nu sunt deloc grele, nici macar atunci cand vine vorba de dieta. Secretul consta in elaborarea unei strategii simple, usor de respectat si care sa nu te intristeze pentru ca te face sa renunti la mancarurile care iti plac cel mai mult. Ti-am pregatit un plan rapid cu alimente recomandate si cu alimente “interzise” atunci cand esti la dieta. Bineinteles, nutritionistii au pareri si teorii diferite, deci lista de mai jos nu este exhaustiva 🙂

Ce sa elimini din alimentatie cand esti la dieta

Milkshake-urile pe care le cumperi din restaurante/fast-food-uri

Probabil te intrebi cum ar putea combinatia de fructe si iaurt sa fie una toxica. Bineinteles, milkshake-urile preparate de tine, acasa, pot fi foarte sanatoase si cu putine calorii, dar cele din comert contin indulcitori sau frisca. In general, un pahar de milkshake de 500 de grame contine peste 1000 de calorii, 35 de grame de grasimi si 120 de grame de zahar.

Muffins alaturi de cafea, dimineata

De multe ori, aceste briose sunt confundate cu cele ale bunicii. Dar cele pe care ti le ofera amabil chelnerul la restaurant este unul bogat in grasimi, cam tot atatea cate contin si 3 gogosi, adica 620 de calorii, 25g grasimi 54g zahar si 93g carbohidrati.

Macaroane sau taitei pentru copii

Mancarurile preparate special pentru cei mici contin, in general, mai putine calorii decat cele pentru adulti. Asta deoarece un copil cu varsta cuprinsa intre 10—12 ani are nevoie de 1600-1800 de calorii zilnic. Totusi, o portie de macaroane sau taietei cu lapte sau branza pot sa contina cca. 800 de calorii si 70g grasimi.

Chipsuri cu diferite arome

O punga de chipsuri contine cu 175 mai multe grasimi decat doza zilnica recomandata, chiar daca numarul de calorii nu este foarte mare, in jur de 160.

Poti, in schimb, sa le inlocuiesti cu chipsuri pregatite acasa, care vor injumatati numarul de calorii si grasimi.

Mancarurile prajite

Indiferent de uleiul folosit, mancarurile prajite nu sunt prietene bune cu dieta. De la cartofii prajiti, pana la ceapa prajita sau gogosi, toate au o cantitate mare de calorii. Uleiul il poti folosi fara griji in salate, iar legumele vor avea un gust mult mai bogat daca sunt coapte.

Ce  sa adaugi in alimentatie cand esti la dieta

Humus

Este un aliment care combate senzatia de foame si ofera energie pentru ca are in compozitia sa fier. Este foarte bun in combinatie cu ardeiul rosu, care ajuta la absorbtia fierului. Poti folosi urmatoarea reteta: piseaza cu ajutorul unui blender boabele de naut fierte in prealabil, adauga un praf de chimen macinat, sare de mare, ulei de masline extravirgin si cativa stropi de suc de lamaie. Poti pastra o parte din compozitie in congelator pentru ca nu-si va pierde proprietatile.

Migdale si unt de migdale

In timp ce untul de arahide este foarte bogat in proteine, cel de migdale contine mai ales vitamina E si este un bun antioxidant, bun pentru combaterea radicalilor liberi. Migdalele sunt foarte bune si pentru piele si par, iar magneziul si vitamina B combat stresul.

Parmezan

Probabil suna prea bine ca sa fie adevarat, dar o lingura de parmezan contine 22 de calorii. Poti sa o consumi alaturi de biscuit integrali sau legume.

Iaurt

Este in topul dietelor pentru pierderea grasimii de pe abdomen. Alege-l pe cel grecesc, slab in grasimi, dar care nu are adaosuri de zahar si care contine cam jumatate din cantiatea de sodiu pe care o contine si iaurtul obisnuit.

Batoanele din cereale

Ori de cate ori esti “pe drum” si nu ai timp sa iei masa, batoanele din cereale pot sa-ti ofere energia de care ai nevoie. In plus, ia cu tine in geata un mar sau oricare alt fruct preferat, ca sa te asiguri ca, atunci cand iti este foame, nu esti tentata sa alegi dulciurile 😉

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate